محمد علیپور رحمتی در گفت و گو با خبرنگار پایروس با اشاره به بحران هایی که برای بنگاههای تحت پوشش بانکها بوجود آمده گفت: به واسطه نمایندگی مجلس و حضور در کمیسیون تخصصی اقتصادی، با کارخانه ها و بنگاه های اقتصادی بسیاری رو به رو شدیم که پس از مصادره به وسیله بانکها، با کاهش تولید، رکود و رسیدن به مرز ورشکستگی رو به رو شده اند.
وی با یادآوری بازدیدهایی که به همراه اعضای کمیسیون اقتصادی و صنایع و معادن مجلس از بنگاههای اقتصادی داشته گفت: بنگاههای اقتصادی از مشکلات تامین مواد اولیه، بروکراسی اداری، مالیات، بیمه و بسیاری موارد دیگر گلایه دارند.
نماینده ماکو در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه بزرگترین مشکلی که کارفرمایان مطرح می کنند، کمبود سرمایه برای گردش نقدینگی است گفت: درد و دل هایی که کارفرمایان با نمایندگان مجلس مطرح می کنند، گلایه از بهره بالای بانکی است.
وی با اشاره به اینکه کارفرمایان ناچار می شوند برای تامین سرمایه در گردش، تسهیلات بانکی با بهره سنگین دریافت کنند گفت: کارفرمایان گلایه دارند که دریافت تسهیلات با بهره سنگین، بارها منجر به این شده که توان پرداخت اقساط تسهیلات را ندارند و کارخانه ها از سوی بانکها به دلیل ناتوانی در پرداخت اقساط و بهره بالا مصادره میشوند.
علیپور با تاکید بر اینکه کارفرمایان باید مورد توجه قرار گیرند گفت: خوشبختانه قوه قضاییه در زمینه بنگاههای اقتصادی که با مشکل روبرو شدهاند ورود کرده است.
وی با اشاره به ابلاغیه اصل ۴۴ مقام معظم رهبری و حمایت از بخش خصوصی گفت: قوه قضاییه به این مهم ورود کرده که تمامی کارخانه ها و بنگاههای اقتصادی که از بانکها تسهیلات گرفته و آن تسهیلات را در راستای کار مفید و کمک به اقتصاد کشور راهاندازی کردهاند، اما بدلیل تحریم ها و نوسان ارزی دچار مشکل شدهاند، مورد حمایت قرار دهد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بنای قوه قضاییه بر این است که هیچ واحد تولیدی به دلیل اینکه نمی تواند به تعهدات خود در قبال بانک ها عمل کند، مصادره نشود گفت: تاکید قوه قضاییه بر این است که واحدها و کارخانه هایی که در بسیاری از استانها و شهرستانها فعال بوده اما تولید آنها بدلیل فشار بانکها متوقف، تعطیل یا ورشکست شدهاند، باید احیا شوند.
وی به تشریح اهداف و رویکرد ستاد رفع موانع تولید که در استانداری ها تشکیل شده گفت: رویکرد این ستاد بر این است که تمام بنگاه هایی که به دلایل حاشیه ای همچون گرفتن تسهیلات با بهره بالا، به مشکل خورده و اکنون بحرانی شده یا در معرض تعطیلی قرار دارند، مشکلات آنان رفت و بار دیگر در مسیر تولید قرار گیرند.