به گزارش پایروس به نقل از تجارتنیوز، در دومین هفته آبان بازدهی بازارها در روند معکوسی از هم بسته شدند. بازار بورس بازدهی منفی داشت و بازارهای مالی با بازدهی مثبت به کار خود خاتمه دادند.
در هفته دوم آبان روند قیمت در بازارهای مالی ضربان محدود کاهشی و افزایشی را پشتسر گذاشت. با این وجود افزایش قیمت روز جاری و صعود قیمت دلار به کانال ۵۲ هزار تومانی به بازدهی بازارهای مالی شتاب بیشتری داد. قیمت طلا و سکه نیز در گردش میان محدوده قیمتی مشخصی بودند اما در آخرین روز هفته علاوه بر افزایش قیمت دلار رشد انس جهانی طلا نیز به افزایش قیمت در بازار طلا منجر شد.
در هفتههای گذشته اخبار مربوط به تنش میان حماس و اسرائیل مهمترین موضوع مورد توجه بازارهای مالی بود. در همین راستا کارشناسان اقتصادی به حساسیت بالای بازار ارز نسبت به وقایع منطقه خاورمیانه اشاره میکنند. آنها معتقدند هر چند نظام متشکلی در حوزه عرضه و تقاضا نداریم، اما بازار ارز بیشترین حساسیت را نسبت به موضوعات اقتصادی و غیراقتصادی از خود نشان میدهد.
برخی از فعالان اقتصادی معتقدند اگر تلاشهای سیاستگذار نبود دلار به راحتی در محدوده ۵۳ هزار تومانی پیشروی میکرد و متعاقب آن سایر بازارهای نیز آرایش افزایشی به خود میگرفت.
قیمت دلار
بررسی بازدهی قیمت دلار از پنجم تا ۱۱آبان نشان میدهد این اسکناس در آخرین معامله روز جاری با قیمت ۵۲ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. دلار نسبت به مدت مشابه هفته گذشته با افزایش ۱.۵۶ درصدی بازدهی ۸۰۰ تومان افزایش قیمت داشت.
قیمت طلا
امروز ۱۱ آبان، هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت دو میلیون و ۵۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان رسید و با رشد ۳۸ هزار تومانی نسبت به مدت مشابه هفته گذشته به کار خود پایان داد. بازدهی طلا در مدت یاد شده رشد ۱.۵۷درصدی داشت.
گفتنی است قیمت طلای جهانی در لحظه نگارش این گزارش به رقم ۱۹۹۰ دلاری رسیده است. انس جهانی طلا این هفته نسبت به مدت مشابه هفته قبل رشد قیمت ۶ دلاری و افزایش بازدهی ۰.۲۰ درصدی داشته است.
قیمت سکه
این هفته سکه امامی رشد بازدهی ۴.۹۶ درصدی داشت. این قطعه با رشد یک میلیون و ۴۱۳ هزار تومانی نسبت به هفته گذشته به کار خود پایان داد و بیشترین رشد بازدهی را در بازارهای مالی داشت. امروز ۱۱ آبان سکه امامی با رقم ۲۹ میلیون و ۹۰۱ هزار تومان معامله شد.
بورس
نگاهی به مسیر تاریک بازار سرمایه و بازدهی نمادهای بورس در هفته دوم آبان نشان میدهد شاخصهای بازار باز هم نزولی بودند و بهشدت کاهش ارتفاع دادند. اما نزول شدید کندل هفتگی بازار، تنها در دو روز خلاصه میشود. چرا که پس از ریزش سهمگین بورس در روزهای ابتدایی و انتهای هفته، بازار سهام تقریبا راه سبزی داشت.
به این ترتیب، برآیند معاملات دومین هفته آبان، سقوط ۱.۵۸ درصدی شاخص کل بود. چرا که شاخص کل با از دست دادن تراز دو میلیون واحدی در این هفته، از دو میلیون و دو هزار واحد به یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز از ۶۷۶ هزار واحد با نزول ۲.۴۴ درصدی به ۶۶۰ هزار واحد رسید.
همچنین میانگین روزانه حجم معاملات در این هفته ۶ میلیارد و ۸۲۰ میلیون برگه سهم بود که ارزشی معادل سه هزار و ۷۶۴ میلیارد تومان را رقم زد. در نهایت نیز نزول شاخصهای بورسی در این هفته منجر به خروج دو هزار و ۶۱۶ میلیارد تومانی پول حقیقیها از بورس شد.
بیشترین بازدهی نمادهای بازار
معاملات بورس هفته دوم آبان نیز به پایان رسید و پرتفوی سهامداران بسیاری از سهمها کوچک شد. اما در این میان نیز برخی از سهمها صعود خوبی داشتند. برای مثال سهام شرکت سرمایهگذاری اعتبار ایران (واعتبار) طی پنج روز کاری بیشتر از ۲۲ درصد رشد کرد و به قیمت ۵۴۵ تومان رسید.
پلاسک و سبهان نیز هر یک به ترتیب صعود ۱۶ و ۱۴ درصدی داشتند و به سطوح ۷۸۰ و ۱۱۹۰۵ تومانی رسیدند. از دیگر سهمهای پربازده این هفته بازار سرمایه میتوان به اخابر و سدبیر اشاره کرد که حدود ۱۲ درصد رشد کردند.
کمترین بازدهی نمادهای بازار
در مقابل اما سهمهای کمبازده در هفته دوم آبان تعداد بیشتری داشتند. چرا که در این هفته شاخص کل حدود دو درصد پایین آمد و همین موضوع آیینهای برای عملکرد بورس بوده است. از این رو زنگان با ریزش ۲۰ درصدی بیشترین کاهش را در این هفته تجربه کرد و به ۷۲۹۰ تومان رسید.
کمترین بازدهی نمادهای بازار
در مقابل اما سهمهای کم بازده در هفته دوم آبان تعداد بیشتری داشتند. چرا که در این هفته شاخص کل حدود دو درصد پایین آمد و همین موضوع آیینهای برای عملکرد بورس بوده است. از این رو زنگان با ریزش ۲۰ درصدی بیشترین کاهش را در این هفته تجربه کرد و به ۷۲۹۰ تومان رسید.