امروز ۲ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

افزایش قیمت نفت با حمله آمریکا و انگلیس به یمن

قیمت نفت روز جمعه به دلیل بدبینی سرمایه‌گذاران نسبت به عمق کاهش عرضه اوپک پلاس و نگرانی‌ها نسبت به کندی فعالیت تولیدی جهانی، بیش از دو درصد سقوط کرد و ششمین کاهش هفتگی را رقم زد.

قیمت نفت در معاملات امروز بازارهای جهانی با حملات هوایی و دریایی آمریکا و انگلیس به یمن به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه رسید.

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ به دنبال حملات هوایی و دریایی آمریکا و انگلیس به یمن در واکنش دفاع این کشور از مردم غزه، قیمت نفت در معاملات بازارهای جهانی حدود ۴ درصد افزایش یافت.

هر بشکه نفت برنت با ۳ دلار سنت افزایش ۸۰.۴۱ دلار فروخته شد و نفت خام آمریکا با ۲ دلار و ۹۳ سنت افزایش ۷۴.۹۵ دلار معامله شد.

نفت برنت ۳.۸۸ و نفت خام آمریکا ۴.۰۷ درصد افزایش قیمت را تا این لحظه داشته‌اند.

قیمت ۲ شاخص نفتی روز گذشته نیز نزدیک به یک درصد افزایش یافته بود و در مسیر ثبت دومین هفته افزایشی قرار گرفته اند.

این حملات نگرانی در مورد احتمال گسترده شدن درگیری در خاورمیانه را تقویت کرده که می‌تواند بر عرضه نفت در این منطقه تاثیر بگذارد و تحلیلگران نگران اختلال در عرضه نفت از تنگه هرمز هستند.

بامداد امروز آمریکا و انگلیس در پاسخ به عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ علیه کشتی‌های اسرائیلی و نیروهای آمریکایی، بیش از ۱۲ نقطه در یمن را با هواپیما، کشتی و زیردریایی مورد هدف قرار دادند. براساس ادعای مقامات آمریکایی سایت‌های آموزشی، پایگاه‌های هوایی و تأسیسات نگهداری پهپاد متعلق به انصارالله یمن، اهداف این حمله بوده‌اند.

نیروهای مسلح یمن اعلام کرده بودند تا زمانی که به غزه غذا و دارو نرسد، هیچ کشتی اسرائیلی در دریای سرخ امنیت ندارد اما مسیر برای سایر کشتی‌ها کاملا امن است، اما آمریکا و انگلیس تلاش کردند تا کشورهای دیگر را برای امنیتی و نظامی کردند دریای سرخ همراه کنند که با شکست این به اصلاح ائتلاف، خود دست به حمل زدند.

ساول کاونیس، تحلیلگر بازار نفت در MST Marquee می‌گویند، اگر بخش اعظمی از جریان نفت از تنگه هرمز متوقف شود، می‌تواند۳ برابر بیشتر از شوک قیمتی دهه ۱۹۷۰ بر قیمت نفت و ۲ برابر تاثیر جنگ اوکراین بر بازار گاز تاثیر بگذارد و این درحالی است که وضعیت زنجیره تامین و میزان ذخایر چندان خوب و مساعد نیست.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی