امروز ۱۴ مهر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آیا تنش میان نیروهای روسیه و آمریکا بالا می‌گیرد

به گزاش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل آخرین خبر، از این پهپاد که پس از حرکت ماجراجویانه خلبان سوخوی ۲۷ روسی و خالی کردن سوخت هواپیما بر روی دوربین هایش، از کنترل خارج شده حالا در جایی در نزدیکی کشتی های بندر کریمه مدفون شده است. از یک سو آمریکایی ها گشت زنی را برای یافتن لاشه این پهپاد آغاز کرده اند و از سوی دیگر قوای نظامی روسیه به دنبالش هستند. دست یابی به این پهپاد حالا برای هر دو ارتش اهمیت بسزایی دارد. آمریکا نمی خواهد اطلاعات محرمانه و تکنولوژی ساخت این پهپاد غولپیکر در اختیار ارتش روسیه بیفتد و از سوی دیگر روسیه تنها کافی است یکی از این نمونه پهپادها را داشته باشد تا با مهندسی معکوس ، نمونه های جدیدش ساخته شود.

پهپادی که از مدل های پیشرفته شناسایی و عملیاتی فعلی ارتش آمریکاست. ارتشی که در سال های گذشته اکثر حملاتش در مناطق غیرنظامی را با همین پهپادهای ریپر انجام داده است!

MQ-9 Reaper چیست؟
MQ-9 Reaper یک هواپیمای بدون سرنشین بزرگ است که توسط پیمانکار نظامی جنرال اتمیکس ساخته شده است. از راه دور توسط یک تیم دو نفره، متشکل از یک خلبان و یک خدمه هوایی که حسگرها را کار می کند و سلاح ها را هدایت می کند، اداره می شود.

طول این هواپیما ۱۱ متر و طول بال آن بیش از ۲۲ متر است. نیروی هوایی ایالات می گوید این پهپاد یک پهپاد شناسایی و جاسوسی است ، در حالی که توانایی منحصر به فرد این پرنده برای حملات دقیق علیه اهداف با ارزش و حساس را در عراق ، سوریه و افغانستان و در عملیات های مهم علیه رهبران طالبان ، داعش و القاعده نشان داده است. ریپرها می توانند ۱۶ موشک هلفایر را حمل کنند که معادل ظرفیت بارگیری یک هلیکوپتر آپاچی است!

این پهپاد قادر به پرواز در ارتفاع ۵۰۰۰۰ فوتی (۱۵ کیلومتری) هستند و می توانند حدود ۲۴ ساعت بر روی اهداف پرسه بزنند و آنها را برای ماموریت های نظارتی محرمانه ، کنترل کنند. مهمتر اینکه مهم نیست که عملیات کجای دنیا باشد. تمام ماموریت قابلیت کنترل از پایگاهی نظامی از درون خاک آمریکا را دارد و دو اپراتور به دور از خطر ماموریت شناسایی یا تک نظامی را انجام می دهند!

تنها در طول سال ۲۰۱۸، پهپادهای MQ-9 Reapers در مجموع ۳۲۵۰۰۰ ساعت برای نیروی هوایی آمریکا پرواز کردند که ۹۱٪ این مدت پروازی برای پشتیبانی از عملیات جنگی بوده است!

هواپیماهای بدون سرنشین چقدر رایج هستند؟
پهپادها از سال ۱۹۹۵، زمانی که سلف Reaper، Predator، برای حمایت از حملات هوایی ناتو در صربستان مستقر شد، وارد جنگ افزارهای مدرن ارتش های دنیا شدند. از این زمان بود که این پرنده های بدون سرنشنین در عملیات های نظامی به طور منظم مورد استفاده قرار گرفته اند. Predator در طول جنگ های عراق و افغانستان شهرت یافت، جایی که به دلیل ایجاد فاجعه انسانی و تعداد زیاد تلفات غیرنظامی در به اصطلاح “حملات دقیق” شهرت پیدا کرد.

Predator در سال ۲۰۱۷ بازنشسته شد. درست از زمانی که Reaper به هواپیمای اصلی بدون سرنشین نیروی هوایی ایالات متحده تبدیل شد.

استفاده از پهپادها در حال حاضر به قدری گسترده شده است که تا سال ۲۰۱۷، نیروی هوایی ایالات متحده بیش از هر نوع خلبان دیگری شغل برای اپراتورهای پهپاد داشت. در آن زمان ۱۰۰۰ خلبان هواپیماهای بدون سرنشین در مقایسه با ۸۸۹ خلبان هواپیمای ترابری C-17 و ۸۰۳ پرواز F-16 وجود داشت!

چگونه از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده می شود؟
بر اساس اعلام ناتو و فرماندهی ارتش آمریکا ، هواپیماهای بدون سرنشین Reaper مستقر در منطقه دریای سیاه فقط برای گشت زنی و عملیات شناسایی استفاده می شوند. با این حال، سال گذشته رسانه های آمریکایی گزارش دادند که نیروی هوایی این کشور در حال بررسی ارسال پهپادهای قدیمی ریپر به اوکراین است.

اما نگرانی در مورد انتقال فناوری حساس و خطر سرنگونی تعدادی از آنها، منجر به توقف این مذاکرات در این باره شد.

استفاده از پهپاد در خارج از مناطق جنگی – که در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده سرعت گرفت – بحث برانگیز بوده است. بر اساس آمار رسمی در سال های ریاست جمهوری باراک اوباما ، در مجموع ۵۶۳ عملیات نظامی توسط این پهپادها در پاکستان، سومالی و یمن انجام شد، در حالی که این میزان در دوره جورج دبلیو بوش ۵۷ حمله بود. BIJ ، دفتر مستقل روزنامه نگاری تحقیقی در آمریکا تخمین زده است که بین ۳۸۴ تا ۸۰۷ غیرنظامی در این حملات کشته شده اند.

در سال ۲۰۱۹، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، سیاست شفافیت درباره حملات با هواپیماهای بدون سرنشین در مناطق غیر نظامی را لغو کرد و استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین را در عملیات های نظامی شتاب بیشتری داد. تحقیقات BIJ نشان می دهد که در دو سال اول دولت ترامپ، ۲۲۴۳ حمله با هواپیماهای بدون سرنشین در سراسر جهان اتفاق افتاده که حتی بیشتر از کل حملات این پهپادها در هشت سال ریاست جمهوری اوباما است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی