امروز ۱۲ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آمریکا به تمایل ایران برای فعالیت در قطب جنوب واکنش نشان داد

آمریکا به تمایل ایران برای فعالیت در قطب جنوب واکنش نشان داد

به گزارش پایروس، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر مقامات دفاعی ایران درباره تمایل برای فعالیت در قطب جنوب، با ادعای این که چنین اقدامی فراتر از توانمندی‌های ایران است، بیان کرد: قطب جنوب باید یک منطقه بی‌خطر برای کاوش‌های مسالمت‌آمیز و تحقیقات علمی باقی بماند. آمریکا در عمل به تعهداتش نسبت به معاهده ۱۹۵۹ قطب جنوب ثابت‌قدم است. این معاهده ایجاد پایگاه‌های نظامی در منطقه قطب جنوب را منع می‌کند.

میلر ادامه داد: اگرچه ایران عضوی از این معاده نیست، اما صریحا با هر گونه اقدامی برای تسلط نیروهای نظامی در قطب جنوب مخالفیم. فعالیت‌های نظامی نباید هیچ جایی در این محیط منحصر به فرد داشته باشند. چه ایران باشد، چه کسی دیگر.

اظهارات میلر در پی این مطرح می‌شود که امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش اخیرا در نشستی در دانشگاه صنعتی شریف درباره فعالیت‌های آتی نیروی دریایی ارتش گفت: بحث حضور در قطب جنوب هم یک حضور علمی است نه نظامی ولی چون ما تجربه و تجهیزات داریم، کمک می‌کنیم تا پایگاهی در قطب جنوب احداث شده و پرچم کشورمان در آنجا به اهتزاز درآید.

ایرانی همچنین در این نشست گفته بود: موقعیت قطب جنوب از چند بعد مهم است، یک بعد آن در حوزه نظامی است و بهترین مقر برای کنترل موشک‌های بالستیک است.

در ادامه این نشست خبری، میلر مدعی شد که پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره «نور۳» توسط موشک ماهواره‌بر «قاصد» ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل مرتبط با ایران در زمینه موشک‌های بالستیک است.

میلر جمعه گذشته و در اولین واکنش نسبت به پرتاب این ماهواره گفته بود: ما مدت‌هاست که نگرانی‌هایمان را درباره برنامه ایران برای آزمایش پرتابگرها به روشنی اعلام کرده‌ایم؛ این برنامه راهی برای توسعه سامانه موشک‌های دوربردتر آن‌هاست. فناروی‌های به کار رفته در ماهواره‌برها شبیه و جایگزین فناوری‌ای است که در موشک‌های بالستیک استفاده می‌شود.

ادعای میلر درباره برنامه موشکی ایران در حالی مطرح می‌شود که توانمندی‌های ایران در زمینه دفاع موشکی ایران با وجود تحریم‌های گسترده علیه آن، با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، از جمله دانش نخبگان پیشرفته‌تر از گذشته و نشان‌دهنده خودکفایی ایران در این زمینه است.

مقامات ایران بارها تاکید کرده‌اند که توان دفاعی ایران، از جمله برنامه موشکی آن قابل مذاکره نیست.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی