وزیر خارجه آلمان به پکن درباره «عواقب» ادعای حمایت از مسکو هشدار داده است.
به گزارش پایروس نیوز به نقل از راشا تودی، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، طی نشستی در بروکسل، جایی که دیپلماتهای ارشد اتحادیه اروپا گرد هم آمدند تا در مورد اطلاعات اخیر که نشان میدهد چین در بحبوحه درگیری اوکراین از روسیه حمایت نظامی میکند، گفتگو کنند، پکن را به تحریم تهدید کرد.
پیش از نشست روز دوشنبه، یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اشاره کرد که «گزارشهای منابع اطلاعاتی» به «وجود کارخانهای در داخل چین برای تولید پهپادهایی که به روسیه ارسال میشوند» اشاره دارد. منبع ناشناس این اتهامات را «متقاعدکننده» و «موثق» توصیف کرد، اما اعتراف کرد که هیچ مدرک روشنی مبنی بر همکاری مستقیم نظامی چین و روسیه وجود ندارد.
بائرباک پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که در صورت تایید این همکاری، اتحادیه اقدام خواهد کرد.
باربوک بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت: «ما تحریمهای بیشتری را علیه ایران وضع میکنیم و در مورد کمکهای هواپیماهای بدون سرنشین چین نیز این موضوع را روشن میکنیم، زیرا این نیز باید عواقبی داشته باشد و خواهد داشت”.
آلمان پهپادهای کنترلشده با هوش مصنوعی را به اوکراین تحویل میدهد. بیشتر بخوانید: آلمان پهپادهای کنترلشده با هوش مصنوعی را به اوکراین تحویل میدهد.
آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز در مورد این موضوع به پکن هشدار داد که مرتکب یک “اشتباه بزرگ” شود و بر اهمیت “ارسال پیام به چین برای جلوگیری از تشدید تنش” تاکید کرد.
چین این اتهامات را رد کرده و آن را “گمانزنی و توهین بیاساس» خواند و تاکید کرد که «با احتیاط و مسئولانه با صادرات محصولات نظامی رفتار میکند”.
لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه گفت: “ما هرگز به هیچ یک از طرفهای درگیری سلاحهای کشنده ارائه نکردهایم و صادرات پهپادهای نظامی و دو منظوره را بر اساس قوانین و مقررات به شدت کنترل میکنیم.”
در بحبوحه اتهامات غرب مبنی بر تامین کالاهای قابل استفاده در تولید تسلیحات به روسیه، چین در ماه ژوئیه ممنوعیتی را برای صادرات تمام پهپادهای غیرنظامی که به طور بالقوه می توانند برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار گیرند، وضع کرد.
مایلم مجدداً تاکید کنم که چین در مورد بحران اوکراین موضعی عینی و عادلانه دارد و به طور فعال مذاکرات صلح را ترویج داده است، که در تضاد شدید با برخی از کشورهایی است که استانداردهای دوگانه را اعمال میکنند و مدام بر آتش بحران اوکراین سوخت میافزایند. لین جیان افزود.
ماه گذشته، ایالات متحده تحریم هایی را علیه دو شرکت چینی تولید کننده موتور و قطعات هواپیماهای بدون سرنشین اعمال کرد و ادعا کرد که این شرکت ها محصولات خود را به روسیه ارسال می کنند و ارتش این کشور را قادر می سازد با هواپیماهای بدون سرنشین دوربرد به اوکراین حمله کند. در ماه سپتامبر، ایالات متحده تحریمهای تازهای را علیه ایران در پاسخ به ادعای ارائه موشکهای بالستیک و پهپاد تهران به مسکو اعلام کرد. ایالات متحده همچنین کره شمالی را به تأمین گلوله های توپخانه و اخیراً اعزام نیرو برای کمک به روسیه متهم کرده است.
ارتش اوکراین تقریباً به طور کامل به کمک های خارجی وابسته است، در حالی که دولت برای فعال نگه داشتن آژانس ها و حقوق کارمندان به بودجه بین المللی متکی است. طبق آمار پنتاگون، از فوریه ۲۰۲۲، ایالات متحده ۱۸۲.۹۹ میلیارد دلار برای اوکراین اختصاص داده است که ۸۶.۷ میلیارد دلار آن پرداخت شده است. بر اساس دادههای موسسه کیل آلمان برای اقتصاد جهانی، کشورهای اروپایی، از جمله بریتانیا، در مدت مشابه حدود ۱۲۷ میلیارد دلار به اوکراین کمک کردهاند.