امروز ۶ آذر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

۱۰ رویداد مهم سال ۲۰۲۴ از نظر اکونومیست

۱۰ رویداد مهم سال ۲۰۲۴ از نظر اکونومیست

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛از این هفته نامه انگلیسی، در سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۰ رویداد مهم محتمل است که نگاه ها را به سمت خود متوجه می سازد.

براساس مطلب درج شده در اکونومیست، جهان با سرعتی شگفت انگیز در حال دگرگونی است و این تغییر می تواند هم شامل رشد فزاینده درگیری های مسلحانه باشد و هم ترسیم مجدد نقشه منابع انرژی جهان و یا پیشرفت سریع هوش مصنوعی.

۱. انتخابات

این نشریه نخستین مورد از رویدادهای مهم جهان در سال جدید میلادی را انتخابات عنوان کرده است؛ رویدادی که بیش از هر زمان دیگری، وضعیت دموکراسی را در سرتاسر جهان در کانون توجه قرار می دهد.

در سال ۲۰۲۴ بیش از ۷۰ انتخابات در کشورهای سراسر جهان برگزار می شود و بر جمعیت نزدیک به چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر از ساکنان آن تاثیر خواهد گذاشت که بیش از نیمی از جمعیت کره زمین را شامل می شود.

اکونومیست در عین حال یادآور می شود که این رای گیری‌ها در سال ۲۰۲۴ اگرچه بیش از هر زمان دیگری خواهد بود، اما الزاما به معنای حاکمیت بیشتر دموکراسی نبوده و برعکس بسیاری از انتخابات نه آزاد خواهند بود و نه عادلانه.

۲. دور جدید ریاست‌جمهوری در آمریکا و روسیه

رای‌دهندگان آمریکایی در حال منتظر صدور حکم دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا هستند که بار دیگر احتمال پیروزی وی در انتخابات سال جدید مطرح شده است.

به نوشته اکونومیست در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ باید منتظر پیامدهای جهانی این امر از جمله سیاست آب و هوایی تا حمایت نظامی از اوکراین باشیم.

علاوه بر آمریکا، در روسیه نیز به زودی شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهیم بود که به ادعای این هفته نامه، سرنوشت پیروز انتخابات بیش از آنکه در دست رای دهندگان روس باشد، به رای دهندگان آمریکایی وابسته است.

۳. راهبرد اروپا برای اوکراین

به عقیده نویسنده این مطلب، اروپا باید خود را برای حمایت نظامی و اقتصادی طولانی مدت از اوکراین آماده کند و در عین حال مسیری را برای عضویت نهایی این کشور در حال نبرد در اتحادیه اروپا ترسیم کند.

اکونومیست این گزینه را تنها انتخاب درست پیش روی اروپا دانسته و می افزاید: با در نظر گرفتن خطر بازگشت ترامپ به قدرت باید اطمینان لازم در اروپا نسبت به حمایت از اوکراین ایجاد گردد.

۴. آشفتگی در خاورمیانه

حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) حماس به رژیم اسرائیل و واکنش انتقام‌جویانه صهیونیست ها علیه غزه، این بخش از جهان را دچار آشفتگی و این ایده را القا کرده است که جهان نسبت به مصائب فلسطینیان بی تفاوت است.

اکونومیست در ادامه با در نظر گرفتن احتمال گسترش جنگ اسرائیل با حماس به سایر بخش‌های این منطقه، وضعیت جاری را آزمونی برای آمریکا به عنوان یک ابرقدرت دانسته تا مشخص شود که آیا واشنگتن می تواند خود را با دنیایی پیچیده‌تر و تهدیدکننده‌تر سازگار کند یا خیر.

۵. بی‌نظمی چند قطبی

طرح آمریکا که پیش از جنگ در غزه و اوکراین براساس چرخش بیشتر به سمت آسیا و تمرکز بر چین استوار بود، با تداوم جنگ های جاری از مسیر خارج شده است.

این هفته نامه مدعی است که روسیه نیز در حال حاضر تمرکز و نفوذ خود را از دست داده است. همزمان جهان شاهد آب شدن یخ جنگ ها و احتمال بالفعل شدن جنگ های سرد بیشتر است.

علاوه بر این، بی ثباتی در صحرای بزرگ آفریقا بیشتر شده و همزمان با پایان جهان تک قطبی تحت سیطره آمریکا، جهان برای نبردهای بیشتر آماده می شود.

۶. جنگ سرد دوم

با کاهش رشد چین، افزایش تنش ها بر سر تایوان، و محدود کردن دسترسی پکن به فناوری های پیشرفته توسط آمریکا، احتمال بروز جنگ سرد را بیشتر کرده است.

در این میان شرکت های غربی هم که تلاش می کنند از وابستگی خود به پکن بکاهند، متوجه شده اند که این تصمیم تنها در کلام آسان است.

۷. جغرافیای انرژی‌های پاک

براساس مطلب درج شده در این نشریه، دوران انتقال به سمت انرژی های پاک به گونه ای است که سبب ظهور ابرقدرت های سبز جدید و ترسیم مجدد نقشه منابع انرژی شده است.

در این میان عناصر لیتیوم، مس و نیکل اهمیت بیشتر و در مقابل نفت و گاز و مناطق دارای منابع سوخت فسیلی اهمیت کمتری پیدا کرده اند.

اکونومیست استدلال کرده است که از همین رو ژئوپلیتیک و داد و ستد دگرگون شده و به گونه ای غیرقابل پیش بینی شاهد برندگان و بازندگان جدید خواهیم بود.

هرچند در این بین برخی گروه ها وجود دارند که جریان سیاست های سازگار با آب و هوا را توطئه عده ای خاص علیه مردم عادی قلمداد کرده اند.

۸. نامعلوم بودن شرایط اقتصادی

به نوشته این هفته نامه انگلیسی، اقتصادهای غربی اگرچه در سال ۲۰۲۳ بهتر از پیش بینی ها عمل کرده اند، اما هنوز بحران به پایان نرسیده و تداوم بالا ماندن نرخ های بهره بانکی حتی در صورت ممانعت از بروز رکود، می تواند آسیب های بسیاری به شرکت ها و مصرف کنندگان وارد کند.

۹. ظهور هوش مصنوعی

اکونومیست ۲۰۲۴ را سال به واقعیت پیوستن هوش مصنوعی عنوان کرده که در آن کسب‌وکارها شروع به استفاده از آن می کنند و فعالان حوزه فناوری برای بهبود آن تلاش خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، این امر به نوبه خود بحث بر سر نظارت و همچنین خطر وجودی آن را تشدید خواهد کرد. ضمن آنکه شاهد استفاده و سوء‌استفاده‌های غیرمنتظره از هوش مصنوعی خواهیم بود.

اکونومیست اضافه می کند: علاوه بر این، نگرانی ها در مورد اثرگذاری هوش مصنوعی بر مشاغل و دخالت در انتخابات افزایش یافته است.

۱۰. همبستگی جهان

این نشریه در پایان با توجه به رویدادهای جهانی همچون المپیک ۲۰۲۴ پاریس، این احتمال را مطرح کرده که شاید تفاوت‌های ایدئولوژیک در سال جدید کنار گذاشته شود. هرچند در عین حال تاکید کرده است که برعکس این امر هم به همان اندازه محتمل است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی