امروز ۲۶ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

“لهستان” بزرگترین واردکنند گاز روسیه


به گزارش پایگاه خبری ایران و روسیه به نقل از راشاتودی، روزنامه ژکسپوسپولیتا Rzeczpospolita روز دوشنبه گزارش داد که لهستان به دلیل مقرون به صرفه بودن گاز نفتی مایع‌شده (ال‌پی‌جی) در مقایسه با گازهای جایگزین در اروپای غربی، بزرگترین واردکننده LPG روسیه در اتحادیه اروپا باقی ماند.

گاز نفتی مایع‌شده یک گاز سوختی حاوی پروپان و بوتان است که در وسایل گرمایشی و وسایل نقلیه استفاده می شود.

به گفته این روزنامه، بر خلاف واردات نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه از طریق دریا، ال‌پی‌جی مشمول ممنوعیت واردات اتحادیه اروپا نمی‌شود و حدود ۱۴ درصد از کل بازار سوخت لهستان را تشکیل می‌دهد.

در گزارش این روزنامه همچنین آمده است که سال گذشته میلادی، ورشو ۷۱۰.۳ میلیون یورو (۷۷۱ میلیون دلار) گاز ال پی جی روسیه را خریداری کرده است، در حالی که بقیه کشورهای اتحادیه اروپا “خیلی کمتر” از این محصول وارد کردند و کل ارزش واردات آن‌ها به ۴۱۷ میلیون یورو (۴۵۲ میلیون دلار) رسید.

این نشریه با استناد به داده های یورواستات Eurostat و اندیشکده فاروم انرژی Forum Energii نوشت: اخیراً ما (لهستان) واردات این سوخت را به تدریج بیشتر و بیشتر کرده‌ایم.

تجزیه و تحلیل اورلن، یک پالایشگاه و خرده‌فروش بزرگ نفت این کشور، نیز حاکی از رشد واردات LPG از روسیه، علیرغم تلاش‌های لهستان برای تنوع بخشیدن به زنجیره‌های تامین و دور شدن از این کشور تحریم‌شده است.

اورلن افزایش خریدها را به قیمت‌های پایین‌تر ارائه‌شده توسط روسیه نسبت به سایر کشورها، مانند نروژ و هلند و همچنین سوئد که سال گذشته بزرگترین تامین‌کننده LPG لهستان شد، نسبت داد.

در عین حال، اورلن مدعی شد که از ابتدای جنژ اوکراین گاز ال‌پی‌جی روسی وارد نکرده و این سوخت را از تولید خود و شرکت‌های داخلی و سایر منابع خارجی تامین کرده است.

یک تحلیلگر ارشد در مؤسسه فاروم انرژی، در این باره می‌گوید که انتقال وابستگی به سمت منابع غربی برای لهستان از نظر لجستیکی پیچیده است، چرا که بیشتر پایانه‌های LPG در بخش شرقی این کشور واقع شده‌اند.

یونیموت، یکی از بزرگترین واردکنندگان گاز مایع این کشور، این اظهارات را تکرار کرد و گفت که جایگزین کردن LPG روسیه امکان پذیر است اما با هزینه بسیار بالاتر انجام می‌شود.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی