به گزارش پایروس، ان بی سی به نقل از مقامات ارشد کنونی و سابق آمریکایی آگاه از رایزنی مقامات این کشور و همتایان اوکراینی آنها نوشت: این مذاکرات موضوعات گسترده ای را درباره این که اوکراین باید به ازای توافق صلح چه چیزی را بدهد، شامل می شود.
بخشی از این مذاکرات که مقامات یاد شده آن را حساس و شکننده توصیف کرده اند ماه گذشته در دیدار نمایندگانی از بیش از ۵۰ کشور حامی اوکراین از جمله اعضای ناتو تحت عنوان گروه تماس دفاعی اوکراین انجام شده است.
به گفته مقامات، مذاکرات همزمان با نگرانی های مقامات آمریکایی و اروپایی درباره بن بست در جنگ و توانایی ادامه کمک ها به اوکراین انجام شده است. دولت جو بایدن نگران تحلیل قوای اوکراین است، چون به نظر می رسد منابع روسیه نیز پایان ندارد. اوکراین همچنین با چالش جذب نیرو دست وپنجه نرم می کند و به تازگی شاهد اعتراضات عمومی درباره برخی از درخواست های اجباری و بی پایان ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری بوده است.
این در حالیست که دولت آمریکا نگران کاهش توجهات به جنگ اوکراین با آغاز جنگ غزه است و مقامات این کشور بیم آن را دارند مبادا این تغییر توجهات درخواست کمک های بیشتر برای کی یف را دشوارتر کند.
به نوشته ان بی سی، برخی از مقامات آمریکایی در جلسات خصوصی استفاده از واژه «بن بست» در جنگ اوکراین را برای توصیف وضعیت کنونی این جنگ آغاز کرده اند. برخی از مقامات نیز گفته اند که اوکراین فقط تا پایان سال جاری یا کمی بعد از آن مهلت دارد مذاکرات جدی تر درباره صلح را آغاز کند.
مقامات آگاه همچنین گفته اند که آمریکایی ها دیدگاه های خود را درباره این ضرب الاجل زمانی با همتایان اروپایی شان مطرح کرده اند.
این رسانه در ادامه به نقل از دو مقام آگاه از نگرانی بایدن بابت کاهش نیروهای اوکراینی خبر داد. یکی از این مقامات گفت نیروی انسانی نگرانی اصلی دولت بایدن را در حال حاضر تشکیل می دهد. آمریکا و متحدانش می توانند سلاح به اوکراین بدهند اما اگر آنها به اندازه کافی نیرو برای استفاده از این سلاح ها نداشته باشند فایده ای ندارد.
ان بی سی خاطرنشان کرد که درخواست بایدن از کنگره برای صدور مجوز کمک بیشتر به اوکراین تاکنون به دلیل مقاومت جمهوریخواهان شکست خورده است.
این رسانه آمریکایی درباره آمادگی روسیه برای آغاز مذاکرات صلح به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت: دولت بایدن نشانه ای دال بر آمادگی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای مذاکره ندارد. مقامات غربی می گویند پوتین همچنان بر این باور است که می تواند تا جایی به جنگ ادامه دهد که آمریکا و متحدانش حمایت داخلی برای تامین اوکراین را از دست بدهند یا تامین این سلاح ها و مهمات برای آنها بیش از حد هزینه بر شود.
مقامات مطلع از مذاکرات آمریکایی ها و اروپایی ها با طرف اوکراینی همچنین گفتند با توجه به کاهش پیشرفت قابل توجه در ضد حملات اوکراین حمایت عمومی از این جنگ و ارسال کمک ها بیشتر برای اوکراین کاهش یافته است.
به گفته این مقامات، ممکن است ناتو به عنوان مشوقی برای زلنسکی جهت بررسی مذاکرات، برخی از تضمینهای امنیتی را به کی یف پیشنهاد دهد، حتی بدون اینکه اوکراین رسما به ائتلاف ناتو بپیوندد. به این ترتیب، اوکراینی ها می توانند اطمینان حاصل کنند که روسیه از حمله مجدد به آنها منصرف خواهد شد.
ارزیابی مقامات آمریکایی نشان می دهد که روسیه در زمستان امسال دوباره تلاش خواهد کرد تا زیرساختهای حیاتی در اوکراین را هدف قرار دهد و تلاش میکند برخی غیرنظامیان را مجبور کند که زمستان سرد و بدون گرما یا برق را تحمل کنند.
ان بی سی نیوز به نقل از یک مقام ارشد سابق دولت آمریکا گفت، مقامات دولتی انتظار دارند که اوکراین زمان بیشتری برای جنگیدن در میدان نبرد، به ویژه با تجهیزات جدید و سنگینتر درخواست کند، اما این احساس رو به افزایش است که دیگر دیر شده است و زمان دستیابی به توافق فرا رسیده است.