امروز ۲۷ آبان ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کاهش شاخص‌های بازدهی بورس اوراق بهادار اروپا

به گزارش پایروس به نقل از صدا و سیما؛ در گیرودار مسائل و چالش‌های مربوط به کاهش رشد اقتصادی در جهان به ویژه در چین و همچنین گزارش‌های مالی منفی برخی شرکت‌های بزرگ بورسی که نقش مهمی در تعیین اعتماد مصرف‌کنندگان و سرمایه‌گذاران دارند باعث شد شاخص‌های بازدهی بورس اوراق بهادار اروپا در معاملات امروز نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، کاهش یابد.
با توجه به اینکه چین یکی از مهمترین و اصلی‌ترین شرکای تجاری اروپاست و بسیاری از شرکت‌های بورسی اروپا در چین فعال هستند، انتشار گزارش‌های منفی درباره عملکرد اقتصاد کلان آن و در همین راستا اوضاع کلی تجاری آن، به علت درهم تنیدگی اقتصادی و تجاری زیاد، در بازار مالی و بورس اروپا تاثیر منفی می‌گذارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس، فیوچر‌های داو جونز (قرارداد‌هایی که مربوط به خرید و فروش سهام اصلی‌ترین شاخص عملکرد بورس آمریکا، یعنی سهام ۳۰ شرکت برتر این کشور، در آینده است) از کاهش هفت دهم درصدی این شاخص بورسی در آغاز معاملات امروز حاکی است.
فیوچر‌های استاندارد اند ‏پورز ۵۰۰، دومین شاخص عملکرد بورس نیویورک متشکل از سهام ‏۵۰۰ ‏شرکت بزرگ بورسی، حاکی از کاهش ۱۹ صدم درصدی در آغاز معاملات امروز است.
فیوچر‌های نزدک، سومین شاخص ‏عملکرد بورس اوراق بهادار ‏نیویورک که بزرگترین بازار ‏معاملات الکترونیک سهام در ‏آمریکا است، حاکی از کاهش ۳۵ صدم درصدی در آغاز معاملات امروز است.
شاخص سهام بورس ‏‏پاریس (cac ‎‎۴۰)، با ۳۳ صدم درصد کاهش نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، به هفت هزار و ۲۵۵ و احد رسید.
شاخص سهام بورس فوتسی ۰۰ لندن (ftse ۱۰۰)، که ‏‏در آن در هر ‏‏روز ‏کاری سهام ۰۰ ‏‏شرکت ‏مهم و ‏بزرگ ‏‏‏‏انگلیس، ارزشگذاری و ‏خرید ‏و ‏فروش ‏‏می شود، ۱۷ صدم درصد کاهش یافت.
شاخص سهام بورس فرانکفورت (dax ۳۰)، در معاملات امروز نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، دو صدم درصد کاهش یافت.
شاخص سهام بورس یورواستاکس (eurostoxx ۵۰)، که در ‏آن در هر روز کاری ‏‏سهام ۵۰ شرکت اروپایی ارزشگذاری و خرید و فروش می‌شود، در معاملات امروز نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، دو صدم درصد، کاهش یافت.
شاخص سهام بورس ‏یوروفرست (eurofirst ۳۰۰)، که در ‏آن در هر روز کاری ‏‏سهام ۳۰۰ شرکت بزرگ ‏منطقه یورو، ‏ارزشگذاری و خرید و ‏فروش می ‏شود در معاملات امروز نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، ۱۲ صدم درصد، کاهش یافت.
شاخص سهام بورس استاکس ۶۰۰ (stoxx ۶۰۰) که در ‏آن در هر روز کاری ‏‏سهام ۶۰۰ شرکت کوچک، متوسط و بزرگ ‏ کشور‌های اروپایی در آن ‏ارزشگذاری و خرید و ‏فروش می ‏شود و تقریبا ۹۰ درصد سهام شناور آزاد شرکت‌های پذیرفته شده در بورس‌های اروپایی را پوشش می‌دهد، در معاملات امروز ۱۲ صدم درصد، نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، کاهش یافت.
داده‌های شاخص مرکب مدیران خرید، پی ام آی، (pmi)، در منطقه یورو که فعالیت‌های اقتصادی ماهانه دو بخش تولید و خدمات را با پرسش از مدیران خرید شرکت‌های فعال در این دو بخش مورد بررسی قرار می‌دهد و در نتیجه، میزان خوشبینی یا ‏بدبینی در خصوص ‏اوضاع اقتصادی- مالی کشور مورد نظر را نشان می‌دهد کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد. میزان کاهش خیلی بیشتر از ماه اوت بوده است. نگرانی‌های حاکی از آن است که با ادامه این وضع ممکن است منطقه یورو گرفتار رکود اقتصادی شود.
از طرف دیگر امروز اعلام شد که رشد شاخص مدیران خرید، پی ام آی، (pmi)، در بخش خدمات چین، شاخص اقتصادی که مرکز پژوهش‌های اقتصادی، کایشین/‏‏‏مارکیت (caixin/markit) این کشور، با پرسش از مدیران خرید شرکت‌ها به دست می‌آورد و با استناد به داد‌ها و ارقام آن، رونق یا رکود در یک بخش خاص از اقتصاد مانند تولید، صنعت، خرید و فروش کالا و خدمات نشان می‌دهد و در همین راستا، اطلاعاتی در مورد شرایط فعلی و آینده کسب و کار‌ها در کشور مورد نظر به تصمیم گیرندگان، تحلیلگران و سرمایه گذاران ارائه می‌کند، در این ماه به طور قابل توجهی کند شده است.
امروز همچنین اعلام شد که میزان تورم در منطقه یورو به دو و چهار دهم درصد رسیده است. حال آنکه رقم این شاخص در ماه ژوئن دو و سه دهم درصد بود.

در بازار‌های ارزی اروپا، شاخص دلار آمریکا DXY یا USDX برابر سبدی از ارز‌های مهم خارجی{یورو (۵۷.۶ درصد وزن)، ین ژاپن (۱۳.۶ درصد)، پوند انگلیس (۱۱.۹ درصد)، دلار کانادا (۹.۱ درصد)، کرون سوئد (۴.۲ درصد) و فرانک سوئیس (۳.۶ درصد) }، ۴۳ صدم درصد، افزایش یافت.
بررسی نوسان شاخص دلار از آنجا مهم است که قدرت و ضعف دلار در مقابل مجموعه‌ای از ارز‌های خارجی (یا همان سبد ارزی) را نشان می‌دهد و در همین راستا میزان اعتماد و اطمینان سرمایه گذاران و کارگزاران بازار سرمایه به پول آمریکا نشان می‌دهد. هنگامی که بازار دچار نوسان شود، سرمایه بسیار زیادی از بازار‌های مختلف روانه دلار آمریکا می‌شود. این افزایش تقاضا برای خرید دلار، باعث افزایش ارزش آن در مقایسه با سایر ارز‌های دنیا شده و شاخص یا همان ایندکس دلار، افزایش خواهد یافت.

ارزش یورو برابر دلار آمریکا در معاملات امروز نسبت به پایان معاملات پیشین، ۵۵ صدم درصد، کاهش یافت و به یک دلار نو هفت سنت رسید.

در بازار اوراق قرضه اروپا، نرخ سود‌ها در نوسان بود. در این بازار، نرخ سود اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا، با سررسید ده ساله، با پنج واحد پایه افزایش نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، به چهار و ۲۲ صدم درصد، رسید.

نرخ اوراق قرضه و گواهی‌های مشارکت در سرمایه با سررسید ده ساله آلمان، اقتصاد نخست اروپا، که از آن به عنوان مبنا و معیاری برای تعیین نرخ سود اوراق قرضه و بهادار دیگر کشور‌های این حوزه پولی استفاده می‌شود، در معاملات امروز نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، با دو دهم واحد پایه افزایش نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، به دو و ۶۰ صدم درصد، رسید.
در بازار‌های نفتی، قیمت نفت در بازار جهانی بیشتر روند کاهشی داشت. با این توضیح که، بهای هر بشکه نفت خام سبک ‏برنت دریای شمال، هم برای تحویل در ماه آینده، با هشت صدم درصد، کاهش نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۸۸ دلار و ۲۹ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت (WTI)، نفت خام سبکی که در غرب تگزاس استخراج می‌شود و از آن به عنوان شاخصی برای قیمت‌گذاری نفت در بازار‌های جهانی استفاده می‌شود، برای تحویل در ماه آینده با ۳۹ صدم درصد، کاهش نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۸۵ دلار و ۲۲ سنت رسید.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی