امروز ۲۱ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

صادرات ایران به لبنان ۳۰۰ میلیون دلاری شد

به گزارش پایروس به نقل از بازار، ابراهیم محمدرضازاده در نشست کارگروه توسعه صادرات استان کرمان افزود: صادرات ما به لبنان طی سال های گذشته بین ۲۰ تا ۶۰ میلیون دلار بوده و بر مبنای کاهش واردات لبنان، صادرات ما در سال ۲۰۲۰ به حدود ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار رسید اما سال گذشته ۱۱۲ میلیون دلار بود.

وی با بیان اینکه صادرات به لبنان در سال ۲۰۲۰ بسیار ناچیز بود اظهارداشت: در سال ۲۰۲۰ بالای ۱۱ میلیون دلار پسته و مغز پسته به لبنان صادرات داشتیم و فرش دومین کالای صادراتی ما بود.

مسئول شعبه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: صادرات پسته به لبنان در سال گذشته ۲ برابر شده اما اختلافی بین آمار گمرک ما با گمرک لبنان وجود دارد و یکی از دلایل آن تغییر منشأ کالاهای صادراتی است که در آمار نمی آید.

وی ادامه داد: واردات ماشین آلات و خودرو لبنان به ترتیب ۶ دهم و چهار دهم میلیارد دلار است.

رضازاده تصریح کرد: یکی از مسائل ما تغییر منشا است، تولیدگنندگان لبنانی درخواست پیش پرداخت ۱۰۰ درصدی به ویژه در فولاد و پتروشیمی دارند که محصولات پس از دریافت پیش پرداخت، تولید و ارسال می شوند.

وی یادآور شد: بانک مرکزی پول های بانک ها را به عنوان اوراق قرضه گرفته و پس نداده، نقدینگی کافی ندارند و دولت این کشور ورشکسته است و برای واردات به تاجران تورک مراجعه می کنند که نقدینگی دارد و کالاها را تغییر منشأ می دهد و ۱۰ درصد از تاجر لبنانی می گیرد و مابقی را موقع تحویل می گیرد.

مسئول شعبه سازمان توسعه تجارت ایران افزود: برای اولین بار واردات موز لبنان را در سال گذشته از لبنان شروع کردیم در حالی که تمامی آنها به اسم ترکیه ثبت شده و ترکیه اصلا موز ندارد.

رضازاده اضافه کرد: ظرفیت سنجی کردیم که یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار صادرات به لبنان داشته باشیم که ۸۰۳ میلیون دلار مربوط به پتروشیمی، ۳۸ میلیون دلار به صنعت، ۴۶۷ میلون دلار به بخش کشاورزی و غذایی و مابقی مربوط به دیگر محصولات است.

وی با اشاره به تحلیل ها از بازار لبنان گفت: بالارفتن حدود ۱۰۰ برابری قیمت ارز از یکهزار و ۵۰۰ لیر به ۱۰۰ هزار لیر طی سه سال گذشته، قدرت خرید مردم را به شدت کاهش داده و دولتی ها به شدت مشکل مالی دارند.

وی عنوان کرد: این موضوع فرصتی است که کالای ایرانی را با رغبت بخرند و می دانند کالای ایرانی در کیفیت، تغییر چندانی با دیگر کشورهای اروپایی ندارد و اگر استانداردها را رعایت کنیم فرصتی است که جای خود را باز کنیم و ماندگار شویم.

مسئول شعبه سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: کالای ایرانی در لبنان نفوذ پیدا کرده و با حذف واسطه ها می تواند جای بیشتری باز کند.

وی افزود: ما تولیدکنندگان خوبی هستیم اما بازاریابی نکردیم و می توانیم از آنان به عنوان بازاریاب استفاده کنیم زیرا لبنان موافقت نامه تجارت آزاد با چهل کشور دارد و تعرفه ای بابت صادرات پرداخت نمی کند.

رضازاده ابراز داشت: اتفاقاتی در صادرات ایران افتاد که به وجهه ایران آسیب زده است.

وی بیان کرد: لبنان با دسترسی به دریای مدیترانه با بیش از ۲۰ کشور مرز آبی دارد و می تواند مسیر صادرات ما باشد.

مسئول شعبه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: همچنین شیعیان لبنان و مسیحیانی که به ما نزدیک هستند علاقه شدید به خرید کالای ایرانی دارند و حزب الله کاملا با ما است، آنان به کالای ایرانی با برند حلال و ساخت ایران اعتماد دارند زیرا ۷۰ درصد این کشور مسلمان هستند و حزب الله فروشگاه های خاص خود را دارد که ۹۰ درصد کالای ایرانی در آنها عرضه می شود.

وی تصریح کرد: ما خط مستقیم کشتیرانی به لبنان نداریم و اگر بخواهیم هر ماه یک خط حمل و نقل صادراتی ۵۰ هزار تنی بگذاریم به هیچ عنوان پر نمی شود و باید بتوانیم خط منظم و ماهانه به این کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به مشکلات تحریم گفت: لبنان بزرگترین شبکه بانکداری را بین کشورهای عربی دارد در حالی که این کشور به اندازه کوچکترین استان ما است و حجم ارتباطات بین المللی آنها باور نکردنی است. روند صادراتی لبنان رو به رشد ارزیابی می شود وضعیت کرونا وقفه ای در این حوزه انداخت اما این کشور در ۱۰ سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار واردات داشته که آمار زیادی بنظر می رسد و همه کشورها زیر ۱۰ درصد از بازار لبنان سهم دارند، کشورهای زیادی ازجمله چین، آمریکا، ایتالیا، فرانسه و آلمان بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی