امروز ۲۰ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

روسیه تامین کننده نفت اتحادیه اروپا شد


به گزارش اقتصاد ایران و روسیه به نقل از فارس، بلومبرگ طی گزارشی نوشت، اتحادیه اروپا، با وجود تحریم‌ها همچنان اقتصاد خود را با نفت روسیه تقویت می‌کند. کشورهای عضو این اتحادیه اکنون می‌گویند که به خرید سوخت تحریمی (روسیه) از طریق هند ادامه می‌دهند.

این اتحادیه و گروه هفت و استرالیا، برای نفت روسیه سقف قیمتی ۶۰ دلار در هر بشکه تعیین کرده‌اند که از ۵ دسامبر اعمال شده است. اتحادیه اروپا همچنین تحریم بر واردات نفت خام روسیه از طریق دریا را نیز اجرای کرده است. این تحریم قبلا توسط انگلیس، کانادا، ژاپن و امریکا انجام شده است؛ این کشورها پس مدتی این محدودیت‌ را برای فرآورده‌های نفتی این کشور نیز اعلام کردند.

بر این اساس، خدمات حمل و نقل دریایی کشورهای غربی از جمله بیمه و تامین مالی در صورتی برای محموله‌های نفت خام روسیه مجاز است که با سقف قیمت تعیین شده یا کمتر از آن خریداری شود.

اما هند به این ممنوعیت نپیوست و در عوض خرید نفت از روسیه را که تخفیف‌هایی ارائه داده بود، افزایش داد، به طوری که واردات نفت این کشور از روسیه به شدت افزایش یافت و حتی از مجموع واردات نفت این کشور از عراق و عربستان نیز بیش‌تر شد.

هند، سومین واردکننده بزرگ نفت جهان

هند پس از چین و آمریکا،‌ سومین واردکننده بزرگ نفت جهان است و از زمان تخفیف خوردن قیمت نفت روسیه به علت تحریم‌های غرب واردات خود از این کشور را چند ده برابر کرده است.

بر اساس آمارهای موسسات کپلر و ورتکسا، پالایشگاه‌های هندی در ۲۰۲۳-۲۰۲۲ بین ۹۷۰ هزار تا ۹۸۱ هزار بشکه نفت در روز از روسیه نفت خریدند که بیش از یک پنجم کل واردات نفت این کشور را تشکیل می‌دهد؛ میزان واردات نفت هند نیز ۴.۵ تا ۴.۶ میلیون بشکه در روز بوده است.

به نوشته این گزارش، از زمان اجرایی شدن این محدودیت، نه تنها هند، بزرگ‌ترین خریدار نفت روسیه شده است، بلکه دهلی‌نو اکنون در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین تامین‌کننده سوخت‌های پالایش شده اروپا نیز هست.

تاسیسات پالایش هندی، خرید نفت ارزان روسیه را افزایش داده‌اند و آن را به سوخت تبدیل می‌کنند و دوباره با یک قیمت رقابتی به اتحادیه اروپا می‌فروشد.

ویکتور کاتونا، تحلیلگر نفت خام در موسسه کپلر به بلومبرگ گفت: «نفت روسیه با وجود تمامی تحریم‌ها، در حال یافتن راه خود برای بازگشت به اروپا است و افزایش صادرات سوخت هند به غرب مثال خوبی برای آن است.»

وی افزود: «باتوجه به اینکه هند مقدار زیادی نفت روسیه را وارد می‌کند، این امر اجتناب‌ناپذیر است.»

بر اساس آمار کپلر، صادرات سوخت هند به اتحادیه اروپا به بالای ۳۶۰ هزار بشکه در روز جهش داشته است و از محموله‌های عربستان پیشی گرفته است.

پایان پیام/

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی