امروز ۲۶ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

روایت واشنگتن‌پست از راهبرد جدید آمریکا در جنگ اوکراین

روایت واشنگتن‌پست از راهبرد جدید آمریکا در جنگ اوکراین

به گزارش پایروس به نقل از ایرنا از این روزنامه آمریکایی، باوجود بن‌بست در کنگره بر سر تائید بودجه حمایتی از اوکراین، دولت بایدن در حال کار بر روی یک راهبرد بلندمدت با هدف پشتیبانی از این کشور است؛ طرحی که به گفته برخی مقامات آمریکایی دستاورد چندانی را برای کی‌یف مقابل مسکو در سال ۲۰۲۴ پیش‌بینی نکرده است.

براساس این طرح، دولت بایدن با در نظر گرفتن ضدحمله ناموفق سال گذشته اوکراین، در حال تدوین راهبردی جدید است که تمرکز خود را به جای برگرداندن بخش هایی از خاک اوکراین، به کمک به این کشور برای جلوگیری از پیشرفت های جدید روسیه و در عین حال تقویت توان و اقتصاد آن می گذارد.

به گفته منابع آگاه، این طرح جدید در مقایسه با برنامه سال گذشته تغییر بسیاری زیادی دارد، به ویژه که در سال گذشته آمریکا و متحدانش تلاش کردند با ارسال انبوهی از تسلیحات پیشرفته بتوانند به سرعت نیروهای روسیه را که شرق و جنوب اوکراین را اشغال کرده بودند، عقب برانند.

یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، در همین زمینه گفت: «نمی توان مانند سال گذشته عمل کرد. راهبرد کنونی این است که اوکراین را در موقعیتی قرار دهیم تا موقعیت کنونی خود را در میدان نبرد حفظ کند و تمرکز را برای تقویت آنها تا پایان سال ۲۰۲۴ بگذاریم».

به نوشته این روزنامه پرشمارگان آمریکایی، طرح ایالات متحده اساسا بخشی از یک تلاش چندجانبه چندین کشور حامی اوکراین برای حمایت امنیتی و اقتصادی است و هر کدام از این کشورها در حال تهیه سندی هستند که تعهدات آنها را به کی‌یف تا یک دهه آینده مشخص می‌کند.

به گونه ای که هفته گذشته انگلیس از توافقنامه ۱۰ ساله خود با اوکراین که به امضای ریشی سوناک نخست وزیر این کشور و ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین رسید، خبر داد. این توافق شامل کمک های مربوط به امنیت دریایی، هوایی، دفاع هوایی، تسلیحاتی و مالی است.

گفته می شود کشور بعدی همراستا با انگلیس، فرانسه باشد و توافق های آن با این کشور با سفر آتی امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه به اوکراین مشخص می گردد.

هرچند نویسنده این مطلب می افزاید: در نهایت موفقیت این راهبرد کاملا به آمریکا به عنوان بزرگترین حامی مالی و نظامی اوکراین بستگی دارد.

دولت بایدن امیدوار است در بهار امسال تعهدات ۱۰ ساله خود به اوکراین را با فرض تائید درخواست کمک ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف توسط کنگره، اعلام نماید.

اما وضعیت متزلزلی که در حال حاضر توسط جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان ایجاد شده و امکان رد این بسته تکمیلی را تقویت کرده، به نگرانی ها میان مقامات کی‌یف و متحدان اروپایی آن دامن زده است.

یک مقام ارشد اروپایی در همین زمینه گفت: قطعا رهبری و تعامل آمریکا در این مرحله و در بلندمدت، بسیار مهم است. این امر یک ضرورت است و نشانه عزم غرب برای فهماندن این موضوع به روسیه است که پیروز نخواهد شد.

زلنسکی نیز هفته گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: ما بدون حمایت آمریکا نمی توانیم سرپا بمانیم. این یک واقعیت است.

تضمین آینده اوکراین در برابر ترامپ

به گفته مقامات آمریکایی، این سند راهبردی جدید حمایت از عملیات نظامی اوکراین کوتاه مدت و همچنین ایجاد یک نیروی نظامی اوکراینی را در آینده تضمین می کند تا بتواند از تجاوز روسیه جلوگیری نماید. گفته می شود این طرح شامل وعده ها و برنامه هایی برای کمک به حفاظت، بازسازی و گسترش پایگاه صنعتی و صادراتی اوکراین و یاری این کشور در ایجاد اصلاحات سیاسی مورد نیاز برای ادغام کامل با نهادهای غربی است.

یک مقام آمریکایی در همین مورد تاکید کرد: امیدواریم که در بلندمدت هم کمک های لازم به اوکراین در صورت پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ارائه شود.

رومن کاستنکو قانونگذار اوکراینی در مصاحبه ای در همین زمینه تاکید کرد: از ما می پرسند برنامه ما چیست، اما باید بدانیم که چه منابعی خواهیم داشت. در حال حاضر، همه چیز حاکی از آن است که ما در سال جدید منابع کمتری در اختیار داریم. بنابراین معلوم است که چه برنامه ای داریم؛ دفاع.»

سرهی رکمانین یکی دیگر از نمایندگان مجلس اوکراین در این خصوص گفت: به طور کلی تصور یک عملیات تهاجمی استراتژیک جهانی در سال ۲۰۲۴ بسیار سخت است. به خصوص اگر به وضعیت کلی کمک های خارجی نگاه کنیم.

این روزنامه در بخش دیگری از این مطلب آورده است: حتی کسانی که معتقدند اوکراین در نهایت می تواند روسیه را شکست دهد، اذعان دارند که سال ۲۰۲۴ سال ضعیف و خطرناک خواهد بود.

ادگارس رینکوویچ رئیس جمهور لتونی در مصاحبه‌ای گفت: به احتمال زیاد، سال جدید دستاوردهای بزرگ ارضی به دست نخواهد آمد. تنها راهبرد این است که تا جای ممکن به اوکراین کمک کنیم تا از شهرهای خود دفاع کنند و به سادگی قلمروی کنونی را از دست ندهند.

در این میان، سیاستگذاران آمریکایی می گویند که انتظار می رود جنگ در نهایت از طریق مذاکره به پایان برسد، اما در عین حال بعید می دانند که ولادیمیر پوتین در مورد مذاکرات امسال جدی باشد. چراکه به ادعای آنها رهبر کرملین امیدوار است دونالد ترامپ در ماه نوامبر پیروز انتخابات شود و حمایت واشنگتن از کی‌یف کاهش یابد.

ترامپ ماه‌ها پیش گفته بود که اگر به کاخ سفید بازگردد، جنگ را ظرف ۲۴ ساعت خاتمه می دهد؛ ادعایی که به گفته زلنسکی «بسیار خطرناک» است.

هیچ راه حل سریع و آسانی برای جنگ وجود ندارد

اریک کیارملا تحلیلگر اطلاعاتی سابق سیا و کارشناس حوزه روسیه در مورد ارسال تجهیزات و تسلیحات بیشتر به اوکراین گفت: اگرچه اوکراین همچنان مشتاقانه منتظر تحویل جنگنده ها و خودروهای زرهی بیشتر در سال جاری است، اما اینها سامانه های گران قیمتی هستند و من فکر می کنم اوکراینی ها متوجه شده اند که هیچ راه حل سریع و آسانی وجود ندارد، زیرا آنها خود به چشم دیده اند که چگونه یک تانک یک میلیون دلاری توسط یک مین ۱۰ هزار دلاری منهدم شده است.

اما با این حال همه حامیان اوکراین معتقد نیستند که اکنون زمان مناسبی برای تمرکز صرف بر دفاع نیست.

آندرس فوگ راسموسن دبیرکل سابق ناتو در جریان دیدار هفته گذشته خود با نمایندگان آمریکایی برای تحت فشار قرار دادن قانونگذاران جمهوری خواه با هدف تایید بودجه اوکراین گفت: هر راهبردی هم که بکار ببرید، شما در نهایت به تمام تسلیحاتی که فکرش را بکنید نیاز دارید.

وی افزود: شما نمی توانید با دنبال کردن یک رویکرد گام به گام در جنگ پیروز شوید. شما باید حریف را غافلگیر و مغلوب کنید.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی