به گزارش پایروس، وزیران نفت و انرژی ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپکپلاس) امروز (یکشنبه، ۱۴ خردادماه) در سیوپنجمین نشست خود در محل دبیرخانه اوپک در وین تصمیم گرفتند کاهش عرضه مصوب کنونی روزانه ۲ میلیون بشکهای و کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک میلیون و ۶۶۰ هزار بشکهای را که از یکم ماه مه از سوی برخی اعضا آغاز شد، ادامه دهند.
اعضای اوپکپلاس همچنین تصمیم گرفتند که مجموع عرضه نفت تولیدکنندگان حاضر در تواقفنامه همکاری از یکم ژانویه ۲۰۲۴ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ (کل سال ۲۰۲۴ میلادی) به ۴۰ میلیون و ۴۶۳ هزار بشکه در روز برسانند.
عربستان سعودی هم اعلام کرد که برای ژوئیه ۲۰۲۳ میلادی بهصورت داوطلبانه روزانه یک میلیون بشکه از تولید خود میکاهد و احتمال میرود این رقم برای ماههای آینده نیز تمدید شود، در عین حال روسیه هم متعهد شد که به کاهش تولید داوطلبانه روزانه ۵۰۰ هزار بشکهای خود ادامه دهد.
جمهوری اسلامی ایران هماکنون در کنار کشورهای لیبی و ونزوئلا بهدلیل تحریم از توافق کاهش عرضه نفت اوپکپلاس مستثنی است.
در پایان نشست سیوپنجم اوپکپلاس مقرر شد مؤسسههای «آیاچاس»، «وود مکنزی» و «ریستاد انرژی» بهعنوان منابع مستقلی که در حوزه بالادست صنعت نفت فعالیت میکنند، ظرفیت تولید همه کشورهای عضو اوپک و غیراوپک شرکتکننده در توافقنامه همکاری را تا پایان ژوئن ۲۰۲۴ را بهمنظور تعیین سطح تولید مرجع در سال ۲۰۲۵، ارزیابی کنند.
برنامه تولید اعلام شده آنگولا برای سال ۲۰۲۴ میلادی باید تا نشست آینده اوپک (صدو هشتاد و هفتمین نشست عادی اوپک در وین) به تأیید سه منبع یادشده برسد و در صورت تأیید، این رقم به رسمیت شناخته میشود.
احتمال میرود سطح تولید مورد نیاز کنگو و نیجریه در سال ۲۰۲۴، پس از ارزیابی مؤسسههای «آیاچاس»، «وود مکنزی» و «ریستاد انرژی» که قرار است در آخرین نشست اوپک در سال ۲۰۲۳ اعلام شود، به تولید نفت این دو کشور در سال ۲۰۲۴ میلادی برسد. شایان ذکر است که برنامه تولید اعلام شده نیجریه اعضای اوپکپلاس در اکتبر ۲۰۲۲ تصمیم گرفته بودند از ماه نوامبر تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی روزانه ۲ میلیون بشکه تولید خود را کاهش دهند، همچنین بعضی از تولیدکنندگان این ائتلاف در آوریل ۲۰۲۲ بهطور ناگهانی تصمیم گرفتند از یکم ماه مه ۲۰۲۳ (۱۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۲) تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی روزانه یک میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه از تولید خود بکاهند بهطوری که این رقم در مجموع به روزانه ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار بشکه رسید.
به گزارش شانا، اوپکپلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید-۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود کرده بود، اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرد.
اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند سیوششمین نشست وزارتی اوپکپلاس ۲۶ نوامبر ۲۰۲۳ (یکشنبه، پنجم آذرماه ۱۴۰۲) امسال برگزار شود.