امروز ۲۷ آبان ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بحران اقتصادی در انتظار آرژانتین

بحران اقتصادی در انتظار آرژانتین

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛مایلی یک اقتصاددان آزادی‌خواه، با وعده‌هایی مبنی بر تعطیلی بانک مرکزی و جایگزینی پزو با دلار آمریکا، کمپین تبلیغاتی خود را آغاز کرد. اما او از زمان پیروزی در انتخابات، تغییر چشمگیری به سمت میانه‌روی ایجاد کرده است.

خرج‌های بیش از حد دولت

ریشه مشکلات آرژانتین، هزینه بیش از حد مزمن دولت است. وسعت ایالت در دو دهه گذشته تقریباً ۲ برابر شده و دولت حقوق و دستمزد بخش دولتی را گسترش داده است، یارانه‌های سنگین سوخت و برق را اعطا کرده و برنامه‌های رفاهی را تقویت کرده است.

بر اساس گزارش اتاق فکر IERAL، اشتغال بخش دولتی بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۲، ۳۴ درصد افزایش یافته، در حالی که مشاغل بخش خصوصی در مدت مشابه تنها سه درصد افزایش یافته است. این منجر به کسری بودجه مستمر بیش از چهار درصد از تولید ناخالص داخلی، به‌رغم سطوح مالیاتی که بسیار بالاتر از میانگین آمریکای لاتین است، شده است.

اقتصاد جهان

سقوط پزو

با قطع استقراض این کشور در بازارهای سرمایه بین‌المللی از نهمین نزول دولتی خود در سال ۲۰۲۰، دولت پرونیست فعلی برای کمک به تامین کسری بودجه به چاپ پول متوسل شده است. عرضه پول منفجر شده و ارزش پزو سقوط کرده است.

کنترل شدید ارز خارجی باعث شکوفایی بازار سیاه دلار شده و صادرکنندگان را تشویق به احتکار کالا کرده است. به گفته اکثر اقتصاددانان، ذخایر خالص بین‌المللی آرژانتین اکنون منفی است.

اقتصاد جهان

تورم سرکش آرژانتین

سقوط ارزش پزو به تورم دامن زده که در حال حاضر یکی از بالاترین‌ها در جهان است. جی پی مورگان انتظار دارد تورم سالانه آرژانتین تا پایان سال جاری به ۲۱۰ درصد برسد و هشدار می‌دهد که احتمالاً در نیمه اول سال آینده بیشتر افزایش خواهد یافت – که می‌تواند آن را در سطح سودان و زیمبابوه قرار دهد. نرخ بهره مرجع بانک مرکزی برای جبران تورم افسارگسیخته به سپرده‌گذاران به ۱۳۳ درصد رسیده است.

اقتصاد جهان

افزایش بدهی

بانک مرکزی آرژانتین برای جذب مازاد پزو در بازارهای داخلی، اسکناس‌ در بازارهای پول محلی منتشر می‌کند. این بدهی‌ها بیش از ۲۰ تریلیون پزو – تقریباً سه برابر پایه پولی – هستند و سود زیادی را به بانک‌هایی که آنها را نگه می‌دارند، ایجاد می‌کنند.

اقتصاد جهان

پس از بحران بازار در سال ۲۰۱۸، دولت راست میانه قبلی آرژانتین به صندوق بین‌المللی پول متوسل شد تا کمک مالی بی‌سابقه‌ای را دریافت کند.

آرژانتین همچنان ۴۳ میلیارد دلار به صندوق بدهکار است که آن را به بزرگترین بدهکار به سازمان مستقر در واشنگتن تبدیل می‌کند. آرژانتین در سال ۲۰۲۰ نیز ۶۵ میلیارد دلار بدهی به طلبکاران بخش خصوصی را بازسازی کرد. صندوق بین‌المللی پول برآورد می‌کند که کل بدهی ارز خارجی آرژانتین ۲۶۳ میلیارد دلار است.

عادات پولی فرهنگی

آرژانتینی‌ها مقادیر زیادی دلار به صورت نقدی در داخل کشور نگهداری می‌کنند، زیرا ارز ایالات متحده به طور گسترده برای پس‌انداز و معاملات بزرگ مانند خرید ملک استفاده می‌شود.

میگل پسچه، رئیس بانک مرکزی در سال ۲۰۲۱ تخمین زد که آرژانتینی ها ۲۰۰ میلیارد دلار پول نقد در داخل کشور دارند که به گفته او ۱۰ درصد کل دلارهای آمریکا در گردش جهان است. پیش‌نویس لایحه‌ای در سنای آرژانتین در سال گذشته تخمین زد که شهروندان این کشور ۴۱۸ میلیارد دلار دیگر در دارایی‌های عمدتاً اعلام نشده در خارج از کشور دارند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی