به گزارش پایروس،سجاد اسماعیلی روز چهارشنبه در یک جلسه توجیهی با خبرنگاران که در محل سازمان برگزار شد،بیان کرد: ظرفیت تولید شرکتهای تولیدکننده شیرخشک به زودی به هفت میلیون قوطی در ماه میرسد.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۱۰۰ هزار قوطی شیرخشک نیز از طریق واردات تامین شده است، اظهار داشت: این میزان که وارد کشور شده، اکنون در مرحله آزمایش و شناسه گذاری است بوده و از هفته آینده در داروخانه ها توزیع می شود.
اسماعیلی در ادامه به بیان علت بروز کمبود شیرخشک رگولاری پرداخت و توضیح داد: اواخر سال گذشته ارز تخصیصی به شیرخشک به ارز نیمایی (۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی) تغییر کرد.
وی افزود: سازمان توسعه تجارت مسئولیت ثبت سفارش کالاهای اساسی بر عهده دارد و باید ارز مورد نیاز برای واردات این کالا را با نظر دستگاه تخصصی (وزارت بهداشت) تخصیص می داد اما این سازمان ثبت سفارش تمامی محصولات اساسی حوزه سلامت از جملهاین محصول را باطل کرد و سبب شد تا در این حوزه با کمبود روبرو شویم.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: با افزایش ارز تخصیصی به وارداتاین محصول از سوی سازمان توسعه تجارت، سازمان غذا و دارو پیگیری های خود را برای تامین ارز و ثبت سفارش این کالادر دستور کار قرار داد و در حالی که زمان طلایی برای ثبت سفارش از دست رفته بود، ارز تخصیص یافت.
اسماعیلی تاکید کرد: با پیگیرهای فراوان سازمان غذا و دارو و با دستور معاون اول رئیس جمهور، از ۲۴ تیرماه امسال بانک مرکزی ارز را برای شیرخشک تخصیص داد در حالی که ثبت سفارش شیرخشک چهارماه به تعویق افتاده بود.
وی تصریح کرد: همچنین ۲ شرکت سهم ۹۰ درصدی بازار این کالا را که در دست دارند و شروع به تولید کردند و از آنجایی که بحث کمبود شیر خشک از اواخر شهریورماه بوجود آمد، این شرکت ها اعلام کردند توان تولید را نداریم و سازمان غذا و دارو واردات دو فوریتی شیرخشک را در دستور کار قرار داد.
این مسئول در سازمان غذا و دارو همچنین یادآور شد: در پنج ماهه نخست امسال ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار ارز از سوی بانک مرکزی برای شیرخشک تامین شد و در سه ماه شهریور، مهر و آبان امسال نیز ۴۱ میلیون دلار ارز برای این محصول تخصیص یافت.
به گفته وی، اکنون با توجه به افزایش ظرفیت تولید این کالا در کشور و انجام واردات آن، شیرخشک با ثبت کد ملی در سامانه تیتک توزیع می شود و بازرسی های سازمان غذا و دارو برای اعمال آن در سامانه از سوی داروخانه ها وجود دارد و در غیر این صورت سهمیه شیرخشک داروخانه متخلف قطع می شود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مصرف کننده از طریق ثبت کدملی و استعلام از سامانه بیمه سلامت مجاز است ۱۲ قوطی شیرخشک برای کودک زیر ۲ سال از داروخانه بدون هیچ افزایش قیمت دریافت کند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه اتباع خارجی بیشترین میزان مصرف را دارند، گفت: اکنون با همکاری وزارت کشور و اداره امور اتباع هماهنگیهایی برای توزیع این محصول به اتباع خارجی در کشور در حال انجام است و توزیع این محصول در سیستان و بلوچستان بهتر شده است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو پیشنهاد داد، سیاستهای ارزی برای واردات شیرخشک و دارو باید اصلاح شود تا بتوان از پدیده کمبود و قاچاق این کالاهای اساسی نیز جلوگیری کرد.
اسماعیلی این نکته را نیز بیان کرد که در زمینه شیرخشک های رژیمی کمبودی در بازار وجود ندارد و مشکل ایجاد شده در حوزه شیرخشکهای رگولاری بوده است.