امروز ۵ بهمن ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گفتگوی تلفنی رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر ارمنستان

به گزارش پایروس به نقل از اسپوتنیک، سرویس مطبوعاتی کاخ کرملین خبر داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان پیرامون وضعیت قره باغ تلفنی گفتگو کرد.
در این گفتگوی تلفنی، رهبران دو کشور ابراز امیدواری کردند که امکان غلبه بر مرحله حاد درگیری در قره باغ وجود دارد.
ولادیمیرپوتین از توافق بر سر توقف درگیری ها و مذاکرات بین باکو و استپانکرت استقبال کرد.
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که با وجود شرایط سخت، نیروهای حافظ صلح روسیه به انجام وظایف محوله خود در قره باغ ادامه می دهند.
ولادیمیر پوتین و نیکول پاشینیان ابراز امیدواری کردند که در آینده وضعیت قره باغ در جهت کاهش تنش پیش برود.
قره باغ کوهستانی – منطقه ای در ماورای قفقاز است که مدتهاست عامل اختلاف مرزی بین آذربایجان و ارمنستان می باشد.
غالب ساکنین این منطقه ارامنه می باشند.
در سال ۱۹۲۳ این منطقه عنوان استان خودمختار را در ترکیب جمهوری آذربایجان شوروی دریافت نمود. در سال ۱۹۸۸ جنبش الحاق به ارمنستان در قره باغ کوهستانی آغاز شد. در ۲ سپتامبر ۱۹۹۱ استقلال آن از آذربایجان اعلام و نام آن به جمهوری قره باغ کوهستانی تغییر کرد. بین سالهای ۱۹۹۴-۱۹۹۲ آذربایجان تلاش کرد تا این جمهوری خود خوانده را تحت تسلط خود در بیاورد. این امر یک عملیات نظامی تمام عیار بود که در جریان آن تا ۳۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند.
در سال ۱۹۹۴ طرفین در مورد آتش بس توافق کردند، اما جایگاه این جمهوری مشخص نشد. در اواخر سپتامبر ۲۰۲۰ عملیات نظامی در قره باغ کوهستانی از سر گرفته شد. در شب ۹ نوامبر آذربایجان و ارمنستان تحت حمایت مسکو در خصوص باقی ماندن در مواضع گرفته شده خود و توقف کامل درگیری و نیز تبادل اسرا و اجساد جانباختگان به توافق رسیدند. نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه و از جمله در گذرگاه لاچین مستقر شدند.
سال گذشته باکو و ایروان با میانجیگری فدراسیون روسیه، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا بحث در مورد آینده توافق صلح را آغاز نمودند. در اواخر ماه می امسال نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که ایروان آماده به رسمیت شناختن تمامیت ارضی آذربایجان در چارچوب مرزهای دوران شوروی می باشد، یعنی تعلق قره باغ کوهستانی به آذربایجان. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در ماه سپتامبر به این نکته اشاره کرد که مقامات ارمنستان در عمل حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخته اند. به گفته الهام علیف رئیس جمهور آذربایجان، اگر ارمنستان موضع خود را تغییر ندهد، باکو و ایروان می توانند قرارداد صلح را تا پایان سال به امضا برسانند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی