به گزارش پایروس به نقل از سرویس مطبوعاتی آژانس فضایی روسیه ؛ در حال حاضر، بیش از یک میلیون شی فضایی با اندازه بیش از یک سانتی متر در مدارهای نزدیک به زمین وجود دارد که تعداد آنها تا سال ۲۰۳۰ ، حدود یک و نیم برابر خواهد شد. این موضوع یک تهدید واقعی برای دسترسی تضمین شده به فضا محسوب شده و در حوزههای متعددی از جمله تحویل فضاپیما به مدار، اختلال ایجاد میکند.
آژانس فضایی روسیه همچنین اعلام کرد این وضعیت مسائل مربوط به ایمنی عملیات فضایی و همچنین نیاز به پیش نویس قوانین ترافیک فضایی و بهبود نظارت بر مناطق نزدیک به زمین را در کانون توجه قرار میدهد و باید برای مدیریت مدار زمین برنامه ریزی داشته و قوانینی وضع کنیم، زیرا شرایط فعلی منجر به بروز مشکلاتی حاد خواهد شد.
در این بیانیه همچنین تاکید شده است وضعیت در مدار نزدیک به زمین در طول سالهای گذشته به طور قابل توجهی تغییر کرده است. این موضوع به دلیل رشد قابل توجه در دامنه و تنوع ماموریتها به فضای نزدیک زمین و همچنین به دلیل رشد انفجاری تعداد انسانها است.
طی سالهای اخیر اشیاء فضایی در مناطق مختلف مدار زمین ساخته شده و به طور گسترده تری مورد استفاده قرار میگیرند. این روند به طور خاص ماحصل فعالیت طرح های مختلف ایجاد صورتهای فلکی چند ماهوارهای است که مقدار زیادی زباله فضایی تولید میکنند.
زبالههای فضایی طی دهههای گذشته تبدیل به یک معضل جدی در مطالعات نجومی و برنامههای مرتبط با این حوزه شده اند. در این مینان طرحهای جدیدی همچون اینترنت ماهوارهای استارلینک منجر به تراکم بیشتر اشیا موجود در مدار تحتانی زمین شده و این معضل رفته رفته به حالت بحرانی نزدیک میشود.
« الکساندر بلوشنکو » مدیر اجرایی برنامههای بلندمدت و علم آژانس فضایی روسیه گفت : قوانین بینالمللی برای پرتاب و نگهداری ماهوارههای مداری ، ممکن است در حدود پنج سال آینده تدوین شود. به گفته وی، مدارهای نزدیک به زمین ظرفیت محدودی دارند و ازدحام زباله و ماهواره در آنها در آینده منجر به موقعیتهای خطرناکی خواهد شد.