ایران و تایلند برای افزایش سطح روابط تجاری خود را آماده می کنند. تایلند تا دی ماه سال گذشته در میان ۱۰ کشور طرف مبادله به ایران قرار داشت، اما پس از آن شاهد حذف این کشور از جمع باشگاه صادرکنندگان ایرانی و اضافه شدن روسیه به این جمع بودیم.
به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ کمرنگ شدن سهم تجاری ایران و تایلند موجب شد تا این پیکیت بونساد، سفیر تایلند در دیدار با رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران اعلام کند که افزایش سطح همکاری اقتصادی به ویژه با بخشهای خصوصی دو کشور از اولویتهای تایلند قرار دارد.
سفیر تایلند با تاکید بر علاقهمندی کشورش برای افزایش حجم مبادلات تجاری با ایران، بیان کرد: اولویت کاری من تلاش برای یافتن راههای افزایش سطح همکاریهای اقتصادی به ویژه میان بخشهای خصوصی دو کشور است.
بونساد تأکید کرد: لازم است بین دو کشور چهارچوب مشخصی درباره تبادل تجاری وجود داشته باشد. در زمینه نقل و انتقالات مالی نیز تایلند آماده است تا از روشهای مختلف تجربه شده در ایران، استفاده کند و ما میخواهیم از تجربه ایران در مراودات مالی با کشورهای دیگر استفاده کنیم و آن را به بخش خصوصی خود منتقل کنیم. چرا که در تایلند علاقه زیادی برای تجارت با ایران وجود دارد و ما مصمم هستیم تا سطح روابط تجاری خود با ایران را ارتقا دهیم.
بونساد، با اشاره به سفر هیات تجاری تایلند به ایران در پایان این هفته، گفت: در این هیات، نمایندگان شرکتهایی در حوزه انرژیهای پاک و تجدیدپذیر و ساخت موتورسیکلت حضور دارند و بسیار علاقهمند برای دیدار با همتایان خود در ایران هستند و امیدواریم با همراهی اتاق ایران این فرصت فراهم شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: یکی از برنامههای اصلی اتاق ایران در دوره دهم، تقویت همکاریها با کشورهای حوزه شرق آسیا و تعیین هدفگذاریهای کوتاهمدت و بلندمدت برای توسعه مبادلات تجاری با آنهاست.
تایلند دروازه ورود ایران به منطقه آ.سه.آن
حسین سلاح ورزی در نشست مشترک با سفیر تایلند در ایران، ادامه داد: ما معتقدیم در صورت تعامل و توافق بخشهای خصوصی ایران و تایلند، حجم تجارت دو کشور افزایش خواهد یافت.
او با تأکید بر نقش اتاقهای دو کشور در توسعه روابط تجاری، ادامه داد: در تلاش هستیم تا به زودی با اتاق بازرگانی تایلند ارتباط مستقیم برقرار کنیم.
سلاح ورزی با اشاره به تهیه پیشنویس تفاهمنامه همکاری میان دو اتاق ایران و تایلند، اظهار کرد: این پیشنویس برای طرف تایلندی ارسال شده که در صورت نهایی شدن آن، میتوان وارد دور تازهای از روابط شد.
سلاح ورزی با بیان اینکه در روابط تجاری خود نباید به بازار محدود دو کشور بسنده کنیم، ادامه داد: تایلند میتواند دروازه ورود محصولات ایرانی به منطقه آ.سه.آن و ایران نیز دروازه ورود محصولات تایلند به بازار ۵۰۰ میلیونی منطقه باشد.
او همچنین بر هماهنگی بیشتر اتاقهای دو کشور برای برگزاری نمایشگاههای اختصاصی از توانمندیهای دو کشور و ارتباط بین اتاقهای منطقهای و هیاتهای تجاری استانهای ایران و تایلند، تأکید کرد.
حجم روابط تجاری ایران و تایلند براساس آخرین آمار رسمی اعلام شده از سوی این کشور در سال ۲۰۲۳ روند کاهشی داشت و در نتیجه روابط دو کشور در ۸ ماهه ۲۰۲۳ به عدد ۹۵.۱۵ میلیون دلار رسیده است. براساس آمار اعلام شده در این مدت میزان صادرات تایلند به ایران ۸۹.۵۶ میلیون دلار و میزان واردات مستقیم تایلند از ایران تنها ۵.۶۰ میلیون دلار بوده است، حجم تجاری ثبت شده میان ایران و تایلند در حالی که این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۲ شامل ۱۰۱.۸۳ میلیون دلار صادارت تایلند و در مقابل ۴۰.۹۶ میلیون دلار واردات تایلند از ایران بوده است و این کاهش موجب شد تا این کشور از جمع کشورهای طرف تجارت اصلی خارج شود.