امروز ۳ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ترکیه خواستار مساعدت روسیه برای احیای کریدور صادرات غلات شد

به گزارش پایروس به نقل از تارنمای خبری استار، وزیر امور خارجه ترکیه در این تماس تلفنی انتقال غلات تولیدی اوکراین و روسیه به بازارهای جهانی را برای مقابله با بحران غذایی مهم خواند.

این رسانه با اشاره به نامه ولادیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین به رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه و دبیرکل سازمان ملل متحد نوشت: رییس جمهور اوکراین خواستار ادامه توافق صادرات غلات دریای سیاه بدون مشارکت روسیه شده است.

این رسانه همچنین گزارش داد که در این نامه زلنسکی با اشاره به انتقال ۳۳ میلیون تن گندم به ۴۵ کشور در چارچوب این توافق اعلام کرده است که اجرای طرح صادرات غلات با مشارکت سازمان ملل و ترکیه می توانند از بروز فاجعه غذایی در سطح جهان جلوگیری کند.

به گزارش ایرنا، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین روز گذشته اعلام کرد که توافقنامه کریدور غلات دریای سیاه متوقف شده است ولی روسیه تنها در صورت اجرای شرایط خود که در متن توافقنامه هم قید شده، به این توافق باز خواهد گشت.

وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد در صورتی که غرب از تحریم مواد غذایی و کودهای روسیه دست بردارد، به این توافق باز خواهند گشت.

به گزارش ایرنا، قرارداد کریدور غلات دریای سیاه که بین ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل امضا شده، دیروز به پایان رسید و تلاش ترکیه برای تمدید آن به جایی نرسید و روسیه اعلام کرد که موافق تمدید مجدد آن نیست.

قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با طرح ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد دیروز به پایان می رسد.

دولت ترکیه طی دو ماه اخیر برای تمدید مجدد این قرارداد تلاش کرد ولی به علت ناخرسندی روسیه از اجرای مفاد مورد نظر مسکو، تمدید آن در هاله ای از ابهام قرار گرفته و دولت روسیه تمایلی برای تمدید قرارداد ندارد.

بنا به اعلام ان. تی. وی، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا چند روز پیش به مسکو اعلام کرده بود که اگر روسیه از توافق کریدور غلات دریای سیاه خارج شود، هزینه دیپلماتیک برای مسکو بسیار زیاد و سنگین خواهد بود.

بنا به این گزارش، وزارت امور خارجه روسیه اوایل ماه جاری میلادی در بیانیه ای اعلام کرد: از ۲۶۲ هزار تن کود تولید روسیه که قرار بود در قالب قرارداد انتقال غلات از سپتامبر ۲۰۲۲ به کشورهای نیازمند ارسال شود، تنها دو محموله ارسال شده و بخشی از قرارداد که به نفع روسیه بوده، اجرا نشده است.

بنا به اعلام شبکه ان. تی. وی، با اقدام کشورهای غربی در تحریم روسیه حتی در مورد مواد غذایی و کود، روسیه اعلام کرده است که در این شرایط، دلیلی برای ادامه اجرای قرارداد انتقال غلات وجود ندارد.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه یک هفته پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد که بخشی از توافق کریدور غلات دریای سیاه در مورد کشورش با وجود تمام تلاش‌های سازمان ملل اجرا نشده و بخش مربوط به اوکراین از توافق به یک پروژه تجاری تبدیل شده است.

بنا به اعلام ان. تی. وی، لاوروف اعلام کرده است که کمتر از سه درصد از کل حجم غلات صادر شده از بنادر اوکراین در قالب قرارداد کریدور به فقیرترین کشورهای فهرست سازمان جهانی خواربار رسیده و این قرارداد از هدف خود دور شده است.

این رسانه همچنین اعلام کرد: تاکنون بیش از ۳۳ میلیون تن غلات در قالب قرارداد انتقال غلات دریای سیاه از کشور اوکراین به بازارهای جهانی تحویل داده شده است.

براساس توافق استانبول، ۴۰ درصد غلات عبوری از این کریدور به اروپا، ۳۰ درصد به آسیا، ۱۳ درصد به ترکیه، ۱۲ درصد به آفریقا و پنج درصد هم به غرب آسیا منتقل می شد.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی