به گزارش پایروس به نقل از تجارتنیوز، شرکت بیمه مرکزی ایران در پایان هر ماه با انتشار گزارشی از اعداد و ارقام صنعت بیمه کشور، عملکرد این بخش را بررسی و برای عموم منتشر میکند.
آخرین گزارش منتشر شده در این زمینه، مربوط به تیر ماه سال جاری است که در آن، عملکرد صنعت بیمه در چهار ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ واکاوی شده است.
گفتنی است که اطلاعات ارائه شده در این گزارش، بر اساس خوداظهاری شرکتهای بیمه در سامانه سنهاب جمعآوری شدهاند.
دادههای بیمه مرکزی نشان میدهند که تعداد بیمهنامههای صادر شده از ابتدای سال جاری تا پایان تیر ماه، با رشدی ۵.۷ درصدی در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته مواجه شده است.
با این وجود، تعداد خسارتهایی که شرکتهای بیمه در این مدت پرداخت کردهاند، ۸.۴ درصد کمتر از مدت مشابه سال ۱۴۰۱ بوده است.
علاوه بر آن، گزارش بیمه مرکزی حاکی از آن است که سهم بخش غیردولتی از کل حق بیمههای صادره معادل ۷۹.۱ درصد بوده و این رقم برای خسارتهای پرداختی نیز به ۷۶ درصد میرسد.
افزایش ۶۲ درصدی ارزش بیمهنامههای صادر شده
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی بیمه مرکزی، شرکتهای بیمه تا پایان تیر ماه بیش از ۲۲.۱ میلیون فقره بیمهنامه صادر کردهاند. ارزش این بیمهنامهها نیز معادل ۸۸.۲ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم در مقایسه با چهار ماهه نخست سال گذشته، حدود ۶۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین بیمه درمان با سهم ۴۱.۵ درصدی، بیشترین سهم از کل پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار را به خود اختصاص داده و رشتههای شخص ثالث با ۲۴.۴ درصد، زندگی با ۱۱.۳ درصد و بدنه اتومبیل با ۵.۹ درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
علاوه بر آن، عامل اصلی رشد ۵.۷ درصدی تعداد بیمهنامههای صادر شده، رشد این تعداد در دو رشته حوادث راننده و شخص ثالث عنوان شده که هر یک سهمی حدود ۳۵ درصدی از کل پرتفوی صنعت بیمه را به خود اختصاص دادهاند و نرخ رشد تعداد صدور در هر یک از آنها نیز حدود هشت درصد است.
بیشترین خسارتها در کدام رشتهها پرداخت شد؟
تعداد خسارتهای پرداختی تا پایان تیر ماه امسال از ۲۲.۳ میلیون فقره گذر کرده است؛ به این ترتیب، شرکتهای بیمه در این مدت ۳۹.۵ هزار میلیارد تومان به بیمهگزاران خسارت پرداخت کردهاند که این رقم ۸۳.۹ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۱۴۰۱ است.
به علاوه، بیشترین سهم از خسارتهای پرداخت شده توسط شرکتهای بیمه، همچنان به چهار رشته درمان، شخص ثالث، زندگی و بدنه اتومبیل با به ترتیب ۴۲.۸ درصد، ۲۷.۳ درصد و ۱۰.۱ درصد تعلق دارد.
همچنین بیمه مرکزی، علت اصلی کاهش ۸.۴ درصد تعداد خسارتهای پرداختی را افت ۱۱.۴ درصدی این تعداد در بیمه درمان با سهم ۹۲.۴ درصدی این رشته از کل خسارات اعلام کرده است.
نسبت خسارت صنعت بیمه به ۴۴.۸ درصد افزایش یافت
نسبت خسارت یکی از شاخصهای مهمی است که حاصل تقسیم مبلغ خسارتهای پرداختی به حق بیمه تولیدی است. این شاخص نشان میدهد که چند درصد از حق بیمهها، بابت خسارت ریسکهای تحت پوشش به بیمهگزاران برگشت داده شده یا خواهد شد.
مطابق گزارش بیمه مرکزی، نسبت خسارت در پایان تیر ماه ۱۴۰۲ به رقم ۴۴.۸ درصد رسیده و رشدی ۵.۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد بوده است.
این در حالیست که رشتههای بیمهای اعتبار با نسبت خسارت ۱۶۸ درصدی، بیمه بدنه اتومبیل به ۷۳.۵۷ درصد، شاخص ثالث با ۵۰ درصد و درمان با ۴۶.۶۵ درصد، رشتههایی بودند که نسبت خسارتی بیشتر از میانگین کل داشتند.