به گزارش پایروس به نقل از ایسنا، پوتین در این سفر با «سادیر جاپاروف» همتای قرقیزستانی خود دیدار کرد و قرار است روز جمعه در نشست کشورهای مشترکالمنافع که قرقیزستان میزبان آن است، شرکت کند.
طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سران جمهوری آذربایجان، بلاروس، قزاقستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان نیز در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
پوتین طی مراسمی به مناسبت بیستمین سال حضور روسیه در پایگاه هوایی قرقیزستان اظهار کرد: امیدوارم همکاریهای نظامی و نظامی-فنی بین روسیه و قرقیزستان که نمادی از حضور نظامی روسیه در پایگاه هوایی قانت است، ادامه و گسترش یابد و منافع امنیتی هر دو کشور را فراهم کند.
وی افزود: روسیه به توجه ویژه خود به مسائل مربوطه مثل ارائه جدیدترین تسلیحات و تجهیزات مدرن به این پایگاه هوایی ادامه خواهد داد.
جاپاروف هم به نوبه خود تاکید کرد که سیستمهای دفاع هوایی مشترک میان این دو کشور «ابزار تاثیرگذاری» علیه تهدیدات است و ما به تقویت روابط نظامی خود ادامه خواهیم داد.
همزمان با تیرگی روابط ایروان و مسکو بر سر اتهاماتی متقابل، «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان از شرکت در این نشست خودداری خواهد کرد.
در سال جاری میلادی این اولین باری است که پوتین از روسیه خارج میشود. در ماه مارس، دادگاه کیفری بینالمللی حکم دستگیری رئیسجمهور روسیه را به دلیل «جنایات جنگی در اوکراین» صادر کرد و کشورهایی که اساسنامه رم را تصویب کردهاند میتوانند این رئیسجمهور را در صورت سفر به خاک آنها دستگیر کنند. قرقیزستان جز امضاکنندههای این اساسنامه نیست اما ارمنستان اخیرا دست به چنین اقدامی زد.
کرملین پیشتر اعلام کرد که حکم دادگاه کیفری بینالمللی را به رسمیت نمیشناسد و حکم دستگیری پوتین را باطل و مردود خوانده است.