امروز ۳ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

وزیر خارجه انگلیس خواستار گسترش شورای امنیت سازمان ملل

به گزاش پایروس، به نوشته روزنامه گاردین، جیمز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس در جلسه شورای امنیت هم‌زمان با شروع ریاست دوره‌ای انگلیس بر این شورا همچنین خواستار بررسی استفاده از حق وتو از سوی پنج عضو دائم شورای امنیت شده و افزود: فقیرترین کشورهای جهان احساس می‌کنند که صدایشان حتی در مسائل مرتبط با خودشان شنیده نمی‌شود.

وی در سخنرانی خود که به عنوان نخستین استقبال از سیستم چندجانبه جهانی از سوی یک وزیر خارجه محافظه‌کار پس از ۳۰ سال مطرح شد، گفت به دقت به حرف‌های رهبران جهان جنوبی گوش داده و اینکه آنها احساس می‌کنند کشورهای ثروتمند قدرت را احتکار و به مسئولیت‌های خودشان بی‌توجهی می‌کنند.

کلورلی در ادامه گفت: قدرت در حال انتقال به آمریکای لاتین و هند-پاسیفیک است و کشورهایی در این مناطق هستند که تصمیم می‌گیرند آیا این سیستم دوام می‌آورد یا خیر. بدون اصلاحات جدی استراتژیک، خطر جدی وجود دارد که جهان جنوبی از سیستم تجاری جهانی دور بماند.

 وی ادامه داد: چیزی که مرا شگفت زده کرد این است که وقتی با وزرا صحبت می‌کنم، آنها چندین بار می‌گویند که دوباره احساس می‌کنند سیستم چندجانبه اغلب در مورد مسائلی صحبت می‌کند که در قلب‌ها و اذهان منطقه یورو- آتلانتیک است و کمتر در مورد هند-پاسیفیک و آمریکای لاتین یا آفریقا صحبت می‌کند. سیستم کنونی غیرقابل دفاع است چون مرکز ثقل اقتصادی به سمت هند-پاسیفیک تغییر کرده و سهم آفریقا از جمعیت جهانی تا سال ۲۱۰۰ از ۱۸ درصد به ۳۷ درصد می‌رسد.

این دیپلمات ارشد انگلیسی ادامه داد: صدای فقیرترین و آسیب پذیرترین کشورها باید قویا در سیستم چندجانبه شنیده شود. صدای فقیر هرگز شنیده نمی‌شود. به ویژه درباره مسائلی که مستقیما مربوط به نگرانی‌های آنهاست.

وی همچنین ادامه داد: به دنبال نمایندگی دائم آفریقا در گروه ۲۰ هستیم و عضویت در شورای امنیت سازمان ملل هم باید به هند، برزیل، آلمان و ژاپن تعمیم یابد. گفت‌وگو درباره تداوم ارزش وتو در میان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل افزایش یافته چون استفاده روسیه از این حق در خلال جنگ‌ها در اوکراین و سوریه به صورت گسترده باعث بی اثر شدن این نهاد بین‌المللی شده و برخی از اختیارات اخلاقی آن در حال انتقال به مجمع عمومی سازمان ملل است.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی