این بانک چینی که جز موسسات مالی اصلی بوده که با مسکو در حال تبادلات مالی بوده است.بر اساس همین گزارش، روسیه در تلاش است تا با گفتوگو با چین این مشکل مالی را برطرف کند.
این اقدامات زمانی صورت میگیرد که در طول چند ماه گذشته حملات مسکو به کیاف افزایش یافته است .
آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه در این رابطه، اظهار داشت: تعدادی از بانکهای چینی به دلیل «ترس از تحریمها» از معاملات مالی با مسکو خودداری میکنند ، اما بعید است که پکن معاملات را از مسیر سیستم انتقال مالی روسیه(اسپیافاس)، همانند سوئیفت، محدود کند.
وی افزود: حجم تجارت بین دو کشور در حال افزایش است و این امر نشان میدهد که چنین مشکلاتی قابل حل است.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین هم روز چهارشنبه(۱۸ بهمن) تاکید کرد که ما با دوستان چینی خود گفتوگوی نزدیک داریم و البته همه مشکلات پیش آمده را حل خواهیم کرد
وی با بیان اینکه ما طوفانهای زیادی را پشت سر گذاشتیم، خاطرنشان کرد که شی و پوتین بر روابط گسترده تر تاکید داشتهاند.
روسیه که پس حمله به اوکراین نتواست از سیستم انتقال مالی سوئیفت دسترسی داشته باشد، با ارز یوان چین معاملات خود را انجام میداد.
لویرا نابیولینا رئیس بانک مرکزی روسیه در این رابطه اظهار داشت: یک سوم کل صادرات این کشور با یوان انجام میشود.
گزارشها حاکی ازآن است که برخی از بانکهای چینی از جمله «بانک چین» ، «بانک صنعتی و بازرگانی چین»، «بانک توسعه جدید و بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا» دسترسی مسکو را به منابع مالی محدودتر کردهاست.
با این حال، برخی از بانکهای چینی کوچکتر که هیچ ارتباط تجاری بینالمللی دیگری ندارند، مایل به تامین مالی روسیه و کمک به پرداخت خدمات بودهاند.
بر اساس گزارشهای رسمی گمرک چین، تجارت پکن و مسکو در سال ۲۰۲۳ به ۲۴۰.۱ میلیارد دلار رسید که ۲۶.۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و روسیه به عنوان تامین کننده عمده نفت، گاز، زغال سنگ و کالاهای کشاورزی فعالیت می کند.