امروز ۲۷ مهر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دیپلماسی یا میدان؟

دیپلماسی یا میدان؟

پایگاه خبری پایروس– در دویست سال گذشته خاورمیانه محل بروز و ظهور خشن ترین گروههای تروریستی جهان بوده است و بیشترین توجهات، با حساسیت بسیار بالا به این منطقه بوده است.
اما دلیل این همه جنگ و کشتار چیست؟
نفت و منابع معدنی غنی باعث شده است ذینفعان غربی آن اجازه ندهند این منطقه حتی یک روز ارام داشته باشد. آوارگی، جنگ و خشونت برای دسترسی آسان را منابع این منطقه.

هر حرکتی هم برای احیا و احقاق حقوق کشورهای منطقه، تهدید امنیت جهانی قلمداد و با با لابی گری غربی در سازمانهای بین المللی در لیست تهدید های جهانی ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار می گیرد.

سیاست منطقه ایی ایران برای رها کردن مردم منطقه از زیر فشارهای بی امان، با حمایت گروههای مقاومت همراه بوده است.
طبیعی است که بیشترین فشار به ایران و حامیان منطقه ایی آن وارد کنند. از تحریم گرفته تا تشکیل و حمایت گروههای خونخوار و وحشی مثل رژیم صهیونیستی و داعش و القاعده، شورش‌های داخلی و ….

در جنگ ناتو و کشورهای غربی با رژیم صدام یک میلیون عراقی کشته شدند. ۴۳ کشور در مقابل یک کشور.

غربیها قصد داشتند در سوریه هم همین سناریوی موفق را اجرا کنند. داعش و جنگ رسانه ایی شدید زیر ساخت های لازم را برای حمله این ۴۳ کشور مهیا کرده بود. ایران و محور نوپای مقاومت قادر به مقابله با امپریالیسم جهانی در این حد نبودند.

دیپلماسی در دست کسانی قرار گرفته بود که مطلقا هیچ تعهدی و بینشی نسبت به خطرات منطقه ایی نداشتند. و به صراحت می گفتند: «زمان مذاکره است، نه موشک».

اما مذاکره با داعش احمقانه ترین تز سیاسی بود و بالاجبار مقامات جمهوری اسلامی کار دیپلماسی را هم به میدان سپردند و بی اعتمادی به دیپلمات‌ها، زمان حضور بشار اسد رییس جمهور سوریه کاملا عیان شد. جایی که رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس ، رییس جمهور وقت و وزیر امور خارجه وقت از حضور اسد در ایران کاملا بی اطلاع بودند.

برای اولین بار در تاریخ منطقه ایران موفق شد بزرگترین قدرت سخت و نرم جهان را در سوریه و با حضور روسیه تشکیل دهد و نقشه غربیها برای حمله به سوریه را خنثی کردند.

بدون شک روسیه قادر به هیچ موفقیتی در سوریه نبود. همانگونه که در افغانستان شوری هیچ دستاوردی نداشت.

قدرت نرم و ایدئولوژیک ایران در کنار قدرت سخت روسیه، هم باعث نجات سوریه و مردمش شد و هم باعث احیای هژمونی روس‌ها در منطقه برای رهایی از دنیای تک قطبی بود.

دولت روحانی یک کودتای نرم سیاسی موفق بود و غربیها تمام تلاش خود را کردند تا بتوانند برنامه های ایران را در منطقه عقیم کنند. دهه نود بدترین عملکرد اقتصادی ایران رقم خورد و خرابکاری ها در تمام بخش ها آنقدر ادامه پیدا کرد که بالاجبار رییس جمهور مسئول ستاد مقابله با کرونا شد و در این سمت هم باز هم خرابکاری ها ادامه پیدا کرد و تعداد کشته های روزانه به بیش از ۸۰۰ نفر رسید.

دستاورد های بزرگ سیاسی و منطقه ایی زمانی بدست آمد که میدان به مرد میدان سپرده شد و سیاست خارجی را هم به میدان سپردند.

مردان میدان ایران از یک دولت بد عهد یک ناجی منطقه ایی ساختند و دیپلمات‌ها به فکر تحمیل معاهدات ننگین بیشتر بودند. برجام، پالرمو، ۲۰۳۰، FATF, CFT همه به صف شده بودند و استقلال ایران را هوشمندانه هدف قرار داده بودند. تنها امید، مردان میدان بودند.

برجام یک تله دیپلماتیک خوب طراحی شده بود که هم ماندن در آن و هم خروج از آن هزینه های سنگینی برای کشور دارد.

خیانتها هر روز پر رنگ تر می شد و خیانت نهایی گرای مردان میدان بود.

همه چیز در طول هشت سال سقوط کرده بود الا جایگاه مدافعین حرم.

حالا نهال امیدی که سردار شهید سلیمانی کاشته بود تناور شده است و در مقابل وحشی گری بی پایان صهیونیست ها محور مقاومت از چند کشور این رژیم تروریست را تحت فشار قرار داده است.

مردم منطقه بعد از دویست سال به بازگشت آرامش به خاورمیانه امیدوار شده اند. و ایران بقول غربیها سر این محور است.

همچنان برنامه ها روی فروپاشی از درون متمرکز است. و ورشکستگان سیاسی برای احیای خود به ایجاد نارضایتی و تخریب عملکردها امیدوارند.

کسی می داند که چرا این گروه بجای مجلس برای خبرگان رهبری لیست می دهند؟
همگان می دانند که آنها این بار رهبری را هدف قرار داده اند. ظلم بزرگی بود تایید صلاحیت این افراد حداقل در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری. نقش شورای نگهبان برای نجات کشور ، بی بدیل است و باید مسئولیت رد صلاحیت نداشته آنها را بپذیرد.

مجید گودرزی

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی