به گزارش پایروس به نقل از تجارتنیوز، جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در خصوص شکل و زمان برگزاری مجامع استانی سهام عدالت گفت: مدل پیشنهادی باید به تصویب شورای عالی بورس برسد و در صورت تصویب شورا موارد اطلاع رسانی و ابلاغ خواهد شد.
او در ادامه بیان کرد: مدلی که برای برگزاری مجامع استانی سهام عدالت به شورای عالی بورس پیشنهاد شده بود کماکان در حال بررسی است و هنوز تصمیم نهایی اتخاد نشده است.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس پیش از این گفته بود، نمادهای معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت از اسفند ۱۴۰۰ با مصوبه شورای عالی بورس متوقف شدند و این توقف تاکنون ادامه دارد. دو موضوع در خصوص این نمادها مطرح است اول این که این شرکتها باید طبق سازوکاری که شورای عالی بورس در ادامه مشخص خواهد کرد مجامع سنوات گذشته خود یعنی سالهای مالی منتهی به ۳۱ شهریور ۹۹، ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ و ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ را برگزار کنند بعد از برگزاری مجامع مجدد بحث بازگشایی این نمادها در شورای عالی بورس مطرح میشود و با تصویب و تایید سازمان بورس میتوان نمادهای معاملاتی این شرکتها را بازگشایی کرد.
نحوه برگزاری مجامع استانی سهام عدالت
محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس چندی پیش در مورد آئیننامه اجرایی مجامع شرکتهای سرمایهگذاری عدالت استانی گفت: نحوه برگزاری مجامع عمومی شرکتهای سرمایهگذاری عدالت در شورای عالی بورس تصویب شده بود که اخیراً این آئیننامه برای اجرا به شرکتهای استانی سهام عدالت ابلاغ شده است.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در مورد برگزاری مجامع استانی سهام عدالت گفت: طبق قانون تجارت که شرکتهای سرمایهگذاری استانی هم از قانون تجارت پیروی میکنند، برگزاری مجمع در مرحله اول با حضور حداقل ۵۰ درصد به علاوه یک نفر از سهامداران رسمیت پیدا میکند و اگر در مرحله اول این حدنصاب قانونی محقق نشد، براساس قانون تجارت مجمع دوم با هر تعدادی از سهامداران رسمیت پیدا میکند.
وی در مورد اینکه آیا مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی به شکل حضوری و یا الکترونیکی برگزار میشود، گفت: براساس قانون تجارت در مرحله اول مجامع باید حتما حضوری باشند که اگر مجمع به حدنصاب نرسید، در مرحله دوم چون مجامع شرکتها با هر تعداد رسمیت پیدا میکند، باید برگزار شود و در آن مجمع تصمیم بگیرند که انتخابات هیأت مدیره برای شرکتهای سرمایهگذاری استانی به شکل حضوری و الکترونیکی برگزار شود، چون قانون تجارت تصریح بر برگزاری حضوری دارد و برای تغییر قانون تجارت باید حتما مجمع دوم تصمیم بگیرد که مجمع به شکل ترکیبی حضوری و الکترونیکی برگزار شود.
علیزاده همچنین در مورد شرکتهای تعاونی سهام عدالت شهرستانی گفت: طبق آئیننامه، افراد از شهرستانها میتوانند خودشان در مجامع شرکت کنند و یا اینکه به اشخاص دیگری که در سامانه سجام ثبتنام کردهاند وکالت بدهند و یا اینکه یک وکیل قانونی برای خود انتخاب کنند که حق رإی به او بدهند و از این طریق به اعمال حق رأی خود میپردازند.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس همچنین در مورد اینکه اگر قرار به اجرای قانون تجارت باشد، برگزاری مجامع استانی سهام عدالت مانند سال ۹۹ با تعداد اندکی از جمعیت استان خواهد بود و آیا این با سیاست مشارکت مردم در سرنوشت سهام عدالت تناقض ندارد، گفت: طبق قانون تجارت، اگر مجمع نوبت اول به حدنصاب ۵۰ درصد به علاوه یک نفر نرسید، مجمع در نوبت دوم برگزار میشود و در نوبت دوم با هر تعدادی رسمیت پیدا میکند که همه شرکتهای سهامی عدالت استانی و شرکتهای تعاونی شهرستان و کانون سهام عدالت میتوانند شرکت کنند و قرار شده است که سازمان بورس و کانون سرمایهگذاری استانی سهام عدالت حداکثر تلاش خود را به کار گیرند تا مشارکت حداکثری در مجامع شرکتها اتفاق افتد.
علیزاده این را هم گفت: برگزار کردن مجمع الکترونیکی نیاز به مصوبه مجمع و اصلاح اساسنامه شرکتهای سرمایهگذاری استانها دارد که باید در مجمع دوم که با هر تعداد رسمیت پیدا میکند این مسئله تصویب شود.
وی در مورد اینکه اگر از جمعیت ۴۵۰ هزار نفری یک استان مثلا هفت نفر در مجمع دوم حاضر شوند، آیا این افراد قانونا میتوانند نماینده سهامداران عدالت استان شوند، گفت: درحال حاضر در قانون تجارت اینگونه عنوان شده است که اگر مجمع اول به حدنصاب نصف به علاوه یک نفر نرسید، مجمع دوم به هر تعدادی رسمیت پیدا میکند که در مجمع دوم میتوانند نحوه برگزاری مجمع را تعیین کنند که میتواند هم حضوری و هم الکترونیکی باشد. سازمان بورس و کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی مأموریت دارند فرهنگسازی و اطلاعرسانی انجم دهند تا حضور حداکثر سهام عدالت در مجامع استانی اتفاق افتد.