رهبران اتحادیه اروپا در اول فوریه بسته ۵۰ میلیارد یورویی (۵۴ میلیارد دلاری) کمک اقتصادی به اوکراین را امضا کردند. این به دنبال ماهها رفت و آمد و بحث و مذاکره در این رابطه بود.
پسکوف روز یکشنبه به پاول زاروبین، خبرنگار روس گفت: «آنها [سیاستمداران کشورهای اتحادیه اروپا] باید به ساختن تصویری از دشمن ادامه دهند، آن هم به شکلی برجسته و قابل توجه، تا افزایش هزینهها را توجیه کنند. و میبینید که ۵۰ میلیارد یورو تخصیص پیدا کرد؛ از یک طرف برای اتحادیه اروپا این مبلغ خیلی بزرگ نیست، اما از طرف دیگر با در نظر گرفتن نشانههای بحرانی که خود را در اقتصاد کشورهای اتحادیه اروپا نشان میدهد، هنوز این مبلغ قابل توجه است.»
این سخنگو خاطرنشان کرد، چنین تلاشی برای منحرف کردن ذهن مردم از مشکلات داخلی، با صحبت در مورد درگیری ظاهرا قریبالوقوع با روسیه توسط چندین کشور این بلوک انجام شدهاست. بهویژه، آلمان به وضوح چنین رویکردی را برای پنهان کردن مسائل داخلی که اخیرا با آن روبرو شده، در پیش گرفتهاست.
سخنگوی کرملین توضیح داد: «آلمان موتور اقتصادی اتحادیه اروپا است و اکنون کل بخشهای اقتصاد آلمان جذابیت و رقابت خود را از دست میدهند. البته، در این رابطه، بهتر است با ایجاد نوعی دشمن و حفظ تصویر آن، توجه مردم را منحرف کنید. احتمالا از نظر آنها کسی بهتر از روسیه وجود ندارد.»
در ماههای اخیر، مقامات ارشد کشورهای مختلف اتحادیه اروپا از شهروندان خود خواستهاند تا برای یک درگیری اجتنابناپذیر با روسیه آماده شوند و دولتها منابع مالی خود را به سمت ارتشهای خود هدایت میکنند. برلین به طور فعال چنین مسیری را در پیش گرفته و در اواخر سال گذشته دکترین نظامی و استراتژیک جدیدی را اتخاذ کرد که هدف آن نیروهای «آماده جنگ» است.
در آن زمان، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان مدعی شد که کشورش به «تغییر مسیر دائمی و بلندمدت» نیاز دارد، آن هم با هدف ایجاد «یک ارتش قدرتمند» که در واقع قادر به جنگیدن در جنگی باشد که به عنوان «قریبالوقوع» اعلام شدهاست.
روسیه بارها ادعاهایی مبنی بر اینکه به نوعی به دنبال حمله به کشورهای اتحادیه اروپا یا ناتو است را رد کرده و چنین ادعاهایی را «پوچ» توصیف کردهاست. به عنوان مثال، در اواخر سال گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه تکرار کرد که مسکو «هیچ علاقهای… از نظر ژئوپلیتیکی، اقتصادی یا نظامی… به جنگ علیه بلوک ناتو به رهبری ایالات متحده ندارد.»