امروز ۱۴ مهر ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بانوان در توسعه اقتصادی و پیشرفت کشور، صددرصد نقش دارند

بانوان در توسعه اقتصادی و پیشرفت کشور، صددرصد نقش دارند

مریم کوره‌پز مدرس دانشگاه گفت: اگر مسئولین نتوانند با مردم ارتباط برقرار کنند هیچ‌وقت نمی‌توانند کارشان را درست انجام دهند. این سازمان مردم‌نهاد است که می‌تواند رابط مسئولین و مردم باشند. ما دغدغه مردم را که دست‌شان به مسئولین نمی‌رسد، درک می‌کنیم و از آن‌ها می‌گیریم و به مسئولی که می‌توانیم و شاید اجازه پیدا کنیم و پیش آن‌ها برویم، انتقال می‌دهیم. این رابطه باعث می‌شود که مردم و مسئولین به هم نزدیک‌تر شوند و کاری که لازم است، انجام شود و توسعه اقتصادی و چه بسا رفاه اجتماعی در پی داشته باشد.

 به بانوان آموزش می‌دهیم که صاحب کسب و کار شوند

– کوره‌پز، در خصوص «توان‌افزایی بانوان» به خبرنگار پایگاه خبری پایروس گفت: ما در موضوعات مختلفی برای اشتغال بانوان و فعالیت اقتصادی آنها فعالیت داریم. به عنوان مثال؛ شما به‌عنوان مدیر مسئول مسجد یا مدرسه با من تماس می‌گیرید و نیاز دارید که در محدوده خود، برای خانم‌ها در قشرهای مختلف کسب‌وکار ایجاد کنیم و یا به آنها آموزش دهیم که برای خودشان کسب‌وکاری ایجاد کنند.

در این زمینه هماهنگی‌هایی را انجام می‌دهیم، وارد آن منطقه می‌شویم و بازدیدی خواهیم داشت و برآورد می‌کنیم که چند نفر خانم هستند؟ و چطور و در چه حوزه‌هایی می‌توانیم به آن‌ها آموزش دهیم.

با دوستان کارآفرین که به‌عنوان استاد خادم و حاضر به همکاری هستند هماهنگ می‌کنیم، ابزار و مواد اولیه را با خودمان و استاد رایگان همراه کرده و به آن محله، منطقه، روستا یا شهر می‌رویم و طی چند ساعت آموزش‌های مختلفی را برای خانم‌ها برگزار می‌کنیم. موضوعات مختلفی مانند چرم، خیاطی، زیورآلات، گیاهان دارویی، کشت، و… به خانم‌ها آموزش می‌دهیم.

 به سراسر ایران خدمت‌رسانی می‌کنیم

– این فعالیت شما سراسری است؟ یعنی در همه جای ایران این امکانات را دارید که این کار را انجام دهید؟

بله، ما از روستایی در چابهار آموزش داشتیم تا اقصی نقاط کشور. در واقع جاهایی که به اشتغال‌زایی نیاز داشتند، به ما اعلام کردند و ما رفتیم. به عنوان مثال اوایل این ماه به بجنورد رفتیم و برای دوستان بهزیستی آموزش داشتیم و این آموزش‌ها را آنجا برگزار کردیم.

با استعدادیابی پیش می‌رویم

– در واقع شما، بانوان و دختران را توانمند می‌کنید که از نظر اقتصادی مستقل شوند و با یادگیری هنر و حرفه‌ای درآمد ایجاد کنند. درست است؟

بله درست است. اما فرق ما با جاهای دیگر این است که؛ ما آن‌ها را استعدادیابی می‌کنیم. یعنی در ۶ الی ۷ حوزه مختلف آموزش می‌دهیم و آن چیزی که آن‌ها در آن چند ساعت درست می‌کنند برای خودشان می‌شود اما چیزهایی را که درست می‌کنند ما متوجه می‌شویم که آیا می‌توانند در این زمینه و هنر کار کنند یا نه؟ اگر می‌توانند کار کنند و چیزی را که درست کردند به آن علاقه‌مند می‌شوند، ما به آن‌ها راهنمایی، کمک و حمایت کرده و آن‌ها را به دیگر استادان معرفی می‌کنیم و کار را ادامه می‌دهیم تا بتوانند در این موضوع آموزش کامل را ببینند.

بعد از آن، برای آن‌ها بسته‌بندی و بازارچه رایگان در نظر می‌گیریم طوری که بتوانند به حدی برسند که منبع درآمد داشته باشند و بعد از آن هم خودشان استاد رایگان در دوره‌های بعدی می‌شوند و یا اینکه ابزار و مواد اولیه دوره‌های دیگر را به‌عنوان یک خادم معنوی تأمین می‌کنند. این چرخه برای ما ادامه‌دار خواهد بود. چون تمام فراگیران خودشان استاد می‌شوند و آن‌ها که بیکار بودند، شاغل می‌شوند. این‌که یک فراگیر بتواند تدریس کند باید تمام درس‌ها را دوباره بازآموزی کند و حتی می‌تواند از آموزش منبع درآمد داشته باشد و ما بیشتر آن‌ها را حمایت می‌کنیم.

ما این چرخه را برای ۲۵۰ عنوان شغل ایجاد کردیم و الحمدالله در این بیست سال که کار کردیم در ۹۰ جای کشور را رفتیم و در خدمت خانم‌ها بودیم.

همه چیز به تربیت درست وابسته است

– به نظر شما نقش بانوان در توسعه اقتصادی کشور با توجه به کاری که انجام می‌دهید، چیست؟

بانوان در توسعه اقتصادی و پیشرفت کشور، صددرصد نقش دارند و مؤثر هستند. چرا که اگر یک مادر، پسر خودش را درست تربیت کند و از همان کودکی دغدغه کارآفرینی و منبع صحیح و درست درآمد، حلال بودن و کسب‌وکار را به او آموزش دهد، خودش باعث می‌شود که این فرزند سراغ کسب‌وکار درستی برود و این خود پایه‌ریزی موفق اقتصادی خواهد بود.

توسعه فعالیت ما رشد اقتصادی در پی خواهد داشت

– اگر این چرخه کاری شما ادامه داشته باشد، و این کار توسعه پیدا کند بر خانواده‌ها چه تأثیری خواهد داشت؟

تأثیر این فعالیت در حال حاضر هم مشخص است. ما خانواده‌هایی را داشتیم که بعضاً بی‌سرپرست و بدسرپرست بودند اما اکنون خودشان مسئولیت خانواده‌های بی‌سرپرست را بر عهده گرفته و کمک می‌کنند. اگر این چرخه ادامه داشته باشد تورم کاهش پیدا کرده، اقتصاد رشد پیدا می‌کند و خرید و فروش در بازار افزایش می‌یابد. وقتی قدرت خرید بالا می‌رود، می‌توانیم بگوییم یک و یا دو پله رشد اقتصادی برای ما ایجاد می‌شود.

رابطه مردم و مسئولان، امری مهم است

– آیا مسئولان هم به شما کمک می‌کنند؟

ما معمولاً پیش آن‌ها که می‌رویم و می‌گوییم: شما چه نیازی دارید؟

در واقع کار مردمی و سازمان‌نهاد همین است، چون اگر مسئولین نتوانند با مردم ارتباط برقرار کنند هیچ‌وقت نمی‌توانند کارشان را درست انجام دهند. این سازمان مردم‌نهاد است که می‌تواند رابط مسئولین و مردم باشند. ما دغدغه مردم را که نمی‌توانند و دست‌شان به مسئولین نمی‌رسد، درک می‌کنیم و از آن‌ها می‌گیریم و به مسئولی که می‌توانیم و شاید اجازه پیدا کنیم و پیش آن‌ها برویم، انتقال می‌دهیم. این رابطه باعث می‌شود که مردم و مسئولین به هم نزدیک‌تر شوند و کاری که لازم است، انجام شود و توسعه اقتصادی و چه بسا رفاه اجتماعی در پی داشته باشد.

بله، بعضی مواقع مسئولان کمک می‌کنند. مثلاً ما یک طرحی در کشور داشتیم که به کمیته امداد، بهزیستی و سازمان ملی جوانان نامه زدیم و آن‌ها توانستند حمایت کنند و تا بتوانیم در شش استان برای دخترخانم‌های بهزیستی و کمیته امداد کلاس‌های آموزشی داشته باشیم و آنها را به استقلال اقتصادی برسانیم.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی