امروز ۱۵ دی ۱۴۰۳
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

امارات پیشرو در تجارت جهانی

یکی از دستاوردهای قابل توجه امارات، در سال ۲۰۲۳ تجارت بوده است. در ۱۲ ماه گذشته، تجارت به محرک رکورددار رشد، ستون سیاست اقتصادی، محور روابط خارجی بالاخص در کاپ ۲۸ که اخیرا برگزار شد، به یک جبهه جدید در نبرد با تغییرات آب و هوایی تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری پایروس؛ به نقل از شهرخبر، یکی از  دستاوردهای قابل توجه امارات، در سال ۲۰۲۳ تجارت بوده است. در ۱۲ ماه گذشته، تجارت به محرک رکورددار رشد، ستون سیاست اقتصادی، محور روابط خارجی بالاخص در کاپ ۲۸ که اخیرا برگزار شد، به یک جبهه جدید در نبرد با تغییرات آب و هوایی تبدیل شده است. تجارت اکنون جزء اصلی موفقیت داخلی امارات متحده عربی است و با آماده شدن برای میزبانی سیزدهمین کنفرانس وزیران سازمان تجارت جهانی در فوریه، نفوذ بین المللی این بازیگر رو به افزایش است.

کارنامه اقتصادی امارات

تجارت همیشه برای امارات مهم بوده است، پلی که محصولات، مهارت‌ها و منابع طبیعی این بازیگر را به جهان منتقل کرده و اقتصاد ابوظبی را با آخرین ایده‌ها و نوآوری‌های خود احیا کرده است. اما، همانطور که در چشم انداز « امارات ۲۰۳۱» که در پایان سال ۲۰۲۲ توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس جمهور و نخست وزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی راه اندازی شد، مورد تاکید قرار گرفت، اکنون سنگ بنای توسعه امارات، اقتصاد است و متنوع سازی اهداف اعلام شده ۴ تریلیون درهم (۱.۰۹ تریلیون دلار) در تجارت خارجی، تقریبا دو برابر ارزش فعلی، و صادرات غیرنفتی ۸۰۰ میلیارد درهم (۲۱۷.۸ میلیارد دلار) بازتابی از قدرت کاتالیزور تجارت است.

در همین راستا، تلاش‌های وزارت اقتصاد امارات  در سال ۲۰۲۳ بر مقوله هایی چون توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع، که به دنبال حذف یا کاهش تعرفه‌ها، حذف موانع فنی تجارت و بهبود دسترسی به بازار به بازارهای بین‌المللی مهم استراتژیک است، متمرکر بوده و هست. به نوشته پیشین، توافقنامه تجاری امارات و هند که در سال ۲۰۲۲ لازم الاجرا شد، نشان دهنده تعریف یک شبکه تجاری قدرتمند جدید است که بیش از یک چهارم جمعیت جهان را پوشش می دهد و عصر جدیدی از رونق را به پیش خواهد برد. با امضای ۱۰ سیپا تا به امروز، و مذاکرات در حال انجام با بسیاری از کشورهای دیگر، پیش بینی می شود که صادرات ابوظبی ۳۳ درصد افزایش یافته و تا سال ۲۰۳۱ بیش از ۱۵۳ میلیارد درهم به تولید ناخالص داخلی ملی افزوده شود، گزاره ای که نشان دهنده رشد تقریباً ۱۰ درصدی تولید ناخالص داخلی است. در واقع، تأثیر این برنامه در حال حاضر احساس شده است: در نیمه اول سال ۲۰۲۳، تجارت خارجی غیرنفتی به بالاترین حد خود به ۱.۲۳۹ تریلیون درهم رسید، با صادرات غیرنفتی به ۲۰۵ میلیارد درهم – بیشتر.

صدای پیشروی تجارت جهانی

تجارت همیشه برای امارات مهم بوده است، پلی که محصولات، مهارت ها و منابع طبیعی این کشور را به جهان متصل کرده است.ابوظبی می تواند مطمئن باشد که نقاط عطف تجاری بیشتری در آینده وجود خواهد داشت. در سال ۲۰۲۳، این کشور دو ابتکار جدید مهم را راه اندازی کرد که صادرات مجددش- و ارزش حاصل از آن- افزایش یافته و فرصت های جهانی جدیدی برای صادرات خدمات ایجاد کرده است، میزانی که در حال حاضر ۲.۲ درصد از کل صادرات جهانی را تشکیل می دهد.این تلاش‌های ترکیبی نه تنها دنیایی از فرصت‌ها را برای صادرکنندگان، صنعت‌گران و سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند، بلکه تضمین می‌کند که امارات متحده عربی اکنون صدای پیشرو در مسائل تجارت جهانی است. به عنوان مثال، امارات متحده عربی در ژانویه در داووس با مجمع جهانی اقتصاد برای راه اندازی یک ابتکار فناوری تجاری جدید جهت تسریع ادغام فناوری های پیشرفته در زنجیره های تامین جهانی و افزایش کارایی و دسترسی آنها، شریک شد.

این کشور سپس، در کاپ ۲۸ تجارت را برای اولین بار در برنامه رسمی رویداد گنجاند. آنگونه که نیشن نوشته، در طول سال، امارات متحده عربی مثال زدنی بوده است. ان کشور از مزایای تجارت باز و مبتنی بر قوانین دفاع کرده و آنها را تجسم بخشیده – ارائه الگویی برای چندجانبه‌گرایی که کشورهای سراسر جهان، به‌ویژه کشورهای در حال توسعه، اکنون به دنبال تقلید آن هستند.این رهبری در گفتار و عمل است که ابوظبی میزبان سیزدهمین کنفرانس وزیران سازمان تجارت جهانی شده است. این یک نشست محوری است که قرار است آینده تجارت را تعریف کند و اطمینان حاصل کند که هر ملت و هر جامعه دسترسی عادلانه ای به بازارهای جهانی دارد. پیام امارات بدون ابهام است: اقتصاد قرن ۲۱ نیازمند یک سیستم تجاری قرن ۲۱ است – و لازم است جامعه تجاری جهانی برای انجام اصلاحات مورد نیاز گرد هم آیند.

جدیدترین اخبار

دانش و پژوهش

اخبار اقتصادی